Kampung Girl Episode 1

Assalamualaikum..


Drama Kampung Girl telah menemui penonton bermula malam tadi 12 Julai 2013 di slot Zehra TV3. Drama yang diadaptasi dari Novel Kampung Girl karya Umi Kalsom ini bagiku permulaanya okeylah. Not bad, quite okey, agak menarik dan terhibur jugaklah.

Dibintangi oleh Akim Ahmad dan Nad Zainal selaku teraju utama, mengisahkan Ashraff Khairi yang dipaksa oleh mummy nya untuk berkahwin dengan Ainnur, budak kampung yang di'geli'nya sejak dari kecik lagi. Kampung Girl Episode 1 malam tadi banyak jugak flashback ketika zaman kanak-kanak Ainnur bersama Abang Ash dia. Perrrgh, memang poyo betul si Ash ni masa kecik dia. "budak kampung, kotor, jijik, busuk, nenek kebayan" semua ayat berapi keluar dari mulut Ash masa kecik dia. Kesian Ainnur, dia hanya nak berkawan je dengan Abang Ash budak bandar tu.


Tapi time dah besar ni aku rasa Ashraff Khairi makin sarkastik, ayat semua nak sinis je. Kelakar jugak la aku tengok watak yang di bawa Akim (AF) Ahmad ni. Emma Maembong sebagai Anisa? Cun betul Anisa ni..

Jangan risau, Drama Kampung Girl Episode 1 belum ada pertemuan antara Ashraff Khairi dengan Ainnur secara langsung. Hahahaha, pastinya Kampung Girl Episode 2 menjanjikan sesuatu yang menggoyah perasaan  anda. (Sebab membaca novelnya memang si Ash ni menguji kesabaran sungguh).

Anda boleh layari www.tonton.my untuk menonton secara online atau boleh klik link di bawah ni yang ada upload video Kampung Girl Episode 1. Klik SINI. Thanks to empunya video. Selamat menonton okey =)


9 comments:

Maria Firdz said...

Mcm best..tpi x tgk pun smlm..

ejulz said...

comel je dia pakai tudung.. :)

Syazana Zainn said...

comel je cerita ni.
hihi
tp semalam kite tgk ujung2 je, sebab balik dr terawih
sempat tgk part yg ainnur menari ulik mayang then dia sergah ash
hahaha
kite mmg gelak giler2 masa tu

Remy hazza said...

menarik...suka tgk akin dan nad zinal berlakon...... sweet

Alyn Roslan said...

tak tengok pun lagi..best kah? hehe

Alyn Roslan said...

tak tengok pun lagi..best kah? hehe

Sam Banjamin said...

msti jalan ceritanya sangat sweet...

PakcikLie PCL said...

kalau ikut citer ni mesti takleh miss punya kan..

hainom OKje said...

Anak OKje suka tgk ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
.Blog Edited By SilenceBlogz | Blog Owner BabyAimaComel | Proudly Powered By Blogger.com