Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

13 Jul 2013

Kampung Girl Episode 1

Assalamualaikum..


Drama Kampung Girl telah menemui penonton bermula malam tadi 12 Julai 2013 di slot Zehra TV3. Drama yang diadaptasi dari Novel Kampung Girl karya Umi Kalsom ini bagiku permulaanya okeylah. Not bad, quite okey, agak menarik dan terhibur jugaklah.

Dibintangi oleh Akim Ahmad dan Nad Zainal selaku teraju utama, mengisahkan Ashraff Khairi yang dipaksa oleh mummy nya untuk berkahwin dengan Ainnur, budak kampung yang di'geli'nya sejak dari kecik lagi. Kampung Girl Episode 1 malam tadi banyak jugak flashback ketika zaman kanak-kanak Ainnur bersama Abang Ash dia. Perrrgh, memang poyo betul si Ash ni masa kecik dia. "budak kampung, kotor, jijik, busuk, nenek kebayan" semua ayat berapi keluar dari mulut Ash masa kecik dia. Kesian Ainnur, dia hanya nak berkawan je dengan Abang Ash budak bandar tu.


Tapi time dah besar ni aku rasa Ashraff Khairi makin sarkastik, ayat semua nak sinis je. Kelakar jugak la aku tengok watak yang di bawa Akim (AF) Ahmad ni. Emma Maembong sebagai Anisa? Cun betul Anisa ni..

Jangan risau, Drama Kampung Girl Episode 1 belum ada pertemuan antara Ashraff Khairi dengan Ainnur secara langsung. Hahahaha, pastinya Kampung Girl Episode 2 menjanjikan sesuatu yang menggoyah perasaan  anda. (Sebab membaca novelnya memang si Ash ni menguji kesabaran sungguh).

Anda boleh layari www.tonton.my untuk menonton secara online atau boleh klik link di bawah ni yang ada upload video Kampung Girl Episode 1. Klik SINI. Thanks to empunya video. Selamat menonton okey =)

9 comments:

  1. Mcm best..tpi x tgk pun smlm..

    ReplyDelete
  2. comel je dia pakai tudung.. :)

    ReplyDelete
  3. comel je cerita ni.
    hihi
    tp semalam kite tgk ujung2 je, sebab balik dr terawih
    sempat tgk part yg ainnur menari ulik mayang then dia sergah ash
    hahaha
    kite mmg gelak giler2 masa tu

    ReplyDelete
  4. menarik...suka tgk akin dan nad zinal berlakon...... sweet

    ReplyDelete
  5. tak tengok pun lagi..best kah? hehe

    ReplyDelete
  6. tak tengok pun lagi..best kah? hehe

    ReplyDelete
  7. msti jalan ceritanya sangat sweet...

    ReplyDelete
  8. kalau ikut citer ni mesti takleh miss punya kan..

    ReplyDelete

Awak-awak semua memang comel
terima kasih, baby sayang awak