Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

21 Dec 2012

Kenangan Ambil Result PMR

Assalamualaikum...

Selamat menempuh hari kawan-kawan semua.. hari ni sekadar nak bercerita pengalaman ketika mengambil keputusan PMR semalam.. Okey, jangan salah faham ye, bukan keputusan Aima punya. tapi my youngest sister aka Kakak yang punya..

Alhamdulillah entri  sebelum ni Aima ada bagitahu yang Kakak dapat keputusan yang cemerlang dalam PMR yang baru je keluar 2hari lepas.. Syukur, syukur dengan kurniaan yang Allah beri. Moga Kakak mampu meneruskan kecemerlangan tu untuk persediaan hari mendatang. Bukan sekadar cemerlang akademik, tapi sahsiah dan rohani juga..

Kakak dan sahabat baiknya..

Tahniah diucapkan kepada sekolah kakak SMK Taman Tasik, Taiping. 84 daripada 119 calon dia dapat 8A. Alhamdulillah, satu pencapaian yang baik bagi sekolah tu.. SMK Taman Tasik ni sekolah rancangan khas negeri biasa je.. Tapi prestasi dia Alhamdulillah terbaik antara yang terbaik kat Negeri Perak ni. Tahniah.. Kawan-kawan baik Kakak pun semuanya 8A.


Add caption


Sebenarnya ada cerita kelakar jugak tentang semalam tu.. Aima garu-garu kepala jugak fikir kenapa mesti camni.. Ermm, masa teman Kakak ambil keputusan hari tu, ada la 2 orang cikgu sekolah kakak datang tanya kat Aima. Cer korang ikuti perbualan kat bawah ni

Cikgu : Haa, kamu pulak dapat berapa?
Aima : Eh, takde. Saya datang teman je
Cikgu : Owh, teman kakak. Kakak kamu dapat berapa?
Aima :  Bukan kakak, tapi teman adik.. dia dapat 8A
Cikgu : Laa, kamu kakak. yang tu adik. Nampak macam tingkatan 2 jekamu ni. (dalam hati ahh sudah, cikgu ni jangan macam-macam) Cikgu tu tanya lagi
Cikgu : dah tu umur berapa ni?
Aima : saya dengan adik saya tu 10 tahun beza. saya 25 dah. (kak Okje, aima dah jawab soalan akak ni ye)
Cikgu : Betul ke ni? Asal adik kamu nampak lagi tua dari kamu? (hahahaha, memang aku rasa cikgu ni rabun kot. sian kakak bila cikgu cakap dia lagi tua dari aku. padahal beza kitorang 10 tahun tau..

Yang cikgu lelaki lagi sorang pulak cakap "Haa, camni la orang zaman sekarang suka.. yang comel-comel camni"  -dalam hati banyak la cikgu punya orang suka.. takde maknanya..
~tapi aima tetap cakap kat cikgu berdua tu "terima kasih" ucapan ikhlas sebab mereka dah buat aima kembang hati :)


Aku nampak tua lagi kan dari kakak??

Ketawa-ketawa juga.. memang la rasa happy bila orang cakap Aima comel ni cute je. tak padan dengan umur.. Masing-masing tak sangka aima dah habis sekolah & siap dah bekerja pun.. Syukurlah kalau lagu tu. tapi terfikir jugak dalam hati.. (aku ni tak normal ke sampai orang selalu confuse aku dengan kakak.. Padahal, seriously aku dengan kakak beza 10tahun)..
Atau kecik kurus sangat kot, tu pasal orang fikir lagu tu?? 

Apa plan lepas ni ye?? Ermm, makan, makan dan terus makan.. moga-moga boleh bertambah berat nanti (walaupun tahu sebenarnya sia-sia je. tetap camtu jugak) :(

p/s : dalam happy ada rasa sedih jugak.. tu je.. Salam Jumaat semua. Malam ni sahabat jiran sebelah rumah bernikah.. Moga bahagia ye..

22 comments:

  1. 10 tahun? jauh ketinggalan jugak.. kes adik besar dari kakak ni..

    hana dengan adik hana 6 tahun. tapi hana ni orng panggil adik. sampai skrang.hehe

    ReplyDelete
  2. waaa...tahniah buat adik uw..hbat betoi dy..

    ReplyDelete
  3. baby awet muda... sebab tu cikgu pun keliru...

    *even tahu baby tua setahun dari sy, tapi still tak panggil baby dengan panggilan kak aima... pelik pula bila panggil kak aima sebab dah biasa panggil baby. ^_^ tak apa kan baby..?*

    ReplyDelete
  4. kembang kempis la hidung ko kan.
    hahaha :P
    tahniah buat adik ko. konpius jap td bila panggil adik,kakak .. heehee

    ReplyDelete
  5. Assalam, kena bangga juga sebab BC lebih muda adik... hahahaha

    ReplyDelete
  6. tahniahh..tahniaahh. dan tahniahhh :)

    ReplyDelete
  7. wah..sekali cik Que tengok gmbr akk mcm kecik dari adik..keliru la jugak tengok..hihi..takpe kak, awet muda katakan..^___^

    ReplyDelete
  8. he he, tq kongsi cerita ye

    ReplyDelete
  9. Wahh, 8A. hebatnye. =)

    °°» natasya-pink.blogspot.com/2012/12/wordless-wednesday-3-alhamdulillah.html

    ReplyDelete
  10. memang awak nampak muda lah..hahaha.apa rahsianya??? saya nak tau jugak ni..hehehe

    ReplyDelete
  11. hehe terkeliru plak cikgu tu ye....bagus jugak bila kelihatan muda dan berseri2.....

    ReplyDelete
  12. Tahniah buat Kakak tu..hi hi dah terbalik plak panggilan tu..

    ReplyDelete
  13. kakak kan comel pasal tu cikgu tu ckp mcmtu ekekeke.. tahniah kakak dapat lapan 8A... mohon kerja keras supaya dapat 10A next year...ekekek

    ReplyDelete
  14. nak pilih bini ni ..mana satu eh yang ok..hahaha

    ReplyDelete
  15. emmm kalau result PMR, leeza merasa juga lah amek di sek. SPM.. my mom yg pergi amek di sek. then my mom yg bergambar dgn pengetua. sbb ant murid yg result bagus.. haaa tp bukan paling bagus.. yg bagus tahap bawah. haaaaa

    ReplyDelete
  16. Ok lh tu, awek muda. Apa rahsianye?

    ReplyDelete
  17. taman tasik ? ehh , dekat je dengan mun hehe .

    ReplyDelete
  18. dah lupa dh kenangan zaman amik keputusan PMR.. hilangan ingatan barangkali..hehehe..

    Apa pun tahniah kakak dapat 8A.. hmm xde ape2 ke tuk kakak? hehehe

    ReplyDelete
  19. Ha...ha... yelah BC... sebab confuse adik tu BC panggil 'kakak'

    Awet muuda gitu BC.... untung tau...sok dah ada anak pun ingat masih anak dara!

    ReplyDelete

Awak memang COMEL!
Terima Kasih