Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

20 Dec 2016

Rindu Sangat Sangat!

Assalamualaikum..

Allahuakbar! 8 bulan lebih blog ni langsung takde entri. Tuan dia langsung tak log in blogger.com pun sekian lama. Fuhhh, punyalah berhabuk bersawang takyah cerita lah kan. Haha kesiannya dia,
Ada yang rindu Sarah tak?? 

Rindu weiii nak menulis secara normal kat sini. Rindu nak meluah perasaan lagi kat sini. Rindu nak bercerekarama kat sini. Rindu sangat-sangat! Sebab tu malam ni, gigih daku capai dan on lappy, login blogger.com ni.

Ok, siap dah 1 entri. Susah ke susah? Tak, moga-moga tidak lah susah. Mula memasang niat, mulai esok nak terus istiqamah dan konsisten menulis walau kami tau yang takde orang pun yang datang baca kat sini. Hahaha, InsyaAllah esok kita nak cuba ye. Moga Allah permudahkan semua.

Haiii kawan-kawan!

9 Apr 2016

Butakah Cinta

Assalamualaikum..

Tetiba nak cerita dari hati ke hati pulak. Lama sangat rasanya tak menulis sesuatu yang boleh memberi kesan kepada jiwa-jiwa yang mungkin selama ni merintih sedih. Terima kasih kerana sudi meneruskan pembacaan. ^_*


"Bukan hanya keegoan telah ku korbankan.. Berlimpahan kasih sayang aku curahkan buatmu seorang... Kiranya semua itu, tak memadai bagimu apakah sebenarnya yang kau mahu ku tak tahu"

Okey, ni sebenarnya lirik lagu Butakah Cinta oleh kumpulan Spring. Tetiba terlayan lagu ni pulak malam-malam yang syahdu ni. Sangat menyentuh hati bila dengar bait-bait lagu puitis ni. Lagi-lagi kalau hati tengah sedih kan. Hurrmm, boleh nangis weii

Tak caya, meh dengar kat bawah ni
Jika itu tiada, apalah ertinya.. penantian ini hanya sia-sia!  (hakikatnya takde waktu yang sia-sia dalam mengingati Allah. Jadi, berzikirlah!)

7 Apr 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 30 (Episod Akhir)

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 30 (EPISOD AKHIR)



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 29

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 29



Credit : Dtny

6 Apr 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 28

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 28



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 27


TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 27



Credit : Dtny

4 Apr 2016

Tips Penyusuan Susu Ibu

Assalamualaikum..

Menyusukan bayi dengan susu badan adalah perkara yang sangat dituntut daripada ibu. Walaupun adakala para ibu melalui detik sukar untuk menyusukan disebabkan pelbagai halangan, namun cubalah sedaya upaya supaya si kecil dapat menyusu badan secukupnya.

Pakar kesihatan memang mengakui bahawa cara paling sihat memberi makan kepada bayi baru lahir ialah dengan menyusukan bayi. Bayi yang diberikan susu badan sejak lahir akan kurang jatuh sakit dalam tahun pertamanya. Susu ibu juga dapat mengekalkan kesihatan bayi dalam masa jangka panjang.

Para ibu juga perlu tahu bahawa menyusukan bayi dapat mengurangkan risiko ibu menghadapi kanser payu dara sebelum menopaus. Malah turut membantu mengurangkan risiko dari kanser ovari dan osteoporosis.

Tempat Selesa
Sesi penyusuan selalunya mengambil masadari tujuh hingga 40minit. Justeru, pilihlah tempat selesa untuk anda dan bayi, misalnya tempat yang tidak mudah diganggu, senyap, bersih dan tidak membosankan.

Posisi Betul
Pegang bayi anda dalam posisi yang betul. Anda tidak sepatutnya merasa sakit pada bahagian lengan dan belakang tubuh. Boleh letak kusyen atau bantal untuk menyokong tubuh anda. Anda dan bayi hendaklah selesa barulah sesi penyusuan akan berlangsung dengan lancar.

Halangan Penyusuan
Adakala bayi tidak dapat menyusu dengan betul kerana keadaan payudara. Misalnya puting yang agak pendek, air susu sedikit atau rasa sakit pada payudara ibu. Payudara boleh jadi sakit apabila ia membengkakatau putingnya melecet.

Selain itu, memastikan bayi menghisap dengan betul. Bayi sepatutnya menghisap mulut penuh dan bukannya pada hujung puting sahaja. Pelajari teknik penyusuan dengan teliti supaya anda dapat menyusukan bayi dengan betul.

Pakaian Khas
Terdapat pakaian khas untuk ibu yang menyusukan bayi. Keluarkan sedikit ajet untuk anda memakai coli khas. Ianya dapat memudahkan anda menyusukan bayi apatah lagi jika di tempat awam.

Mengepam Susu
Khas untuk ibu bekerja, proses mengepam susu sangat penting dilakukan. Pam susu ikut tempoh masa supaya tidak akan menyebabkan payu dara terlalu penuh dengan susu. Setiap kali payu dara dikosongkan, susu akan dihasilkan semula dan anda akan memperoleh susu baru. Beli produk tempat menyimpan susu supaya susu tahan lama sebelum disimpan dalam peti sejuk di rumah anda.


2 Apr 2016

Pakej Keahlian Powergold

Assalamualaikum..

Pakej terkini - Pakej Terkini Powergold
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

Powergold ada 4 pakej keahlian :

1. Pakej Gold @ G : RM350 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat dinar 999.9 (0.5gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi


2. Pakej Gold @ G : RM380 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡7 produk kesihatan
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat website promosi
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)

7 produk tersebut ๐Ÿ‘‡

1.beauty n health juice rm129.00
2.power gold cafe rm49.90
3.power gold ori cafe rm39.90
4.power gold chocolate rm39.90
5.shiffa oil rm39.90
6.powergold I que memoree rm50.00

Ada 3 pilihan
๐Ÿ‘‡
pakej A extra i que memuoree
pakej B extra ori cafe
pakej C extra shiffa oil

➡Based on this, akan dapat 7 produk sekali daftar
➡6 produk wajib
➡Pastu pilih nak tambahan produk mana based on 3 pakej, A B C


3. Pakej Solid Gold @ SG : RM450 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat suku dinar 999.9 (1.0625gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi


4. Pakej SuperPowerGold @ SPG / RM3800 (stokis)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat 2 dinar emas 999 @ 8.5 gram
➡Dapat beli emas dengan harga stokis (kurang RM2 dari harga ahli)
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Upah key in repurchase (RM2/gram)
➡Upah register ahli baru ๐Ÿ‘‡
    ๐ŸŒผReg ahli : RM10
    ๐ŸŒผReg stokis : RM100


Jom mulakan 1Gram1Bulan1Keluarga yang pertama kita. Tak tahu nak mula bagaimana? Jom Whatsapp 017040585 insyaAllah kami bantu. Dari memula nak SAVING Emas je boleh terus jadi TAUKE Emas tau!

-dalam masa terdekat ni goldbar pun bakal dikenakan GST dah. Jadi, rebutlah peluang sementara harga masih rendah dan sebelum kena bayar gst tu. Nanti sekecil-kecil goldbar yang 1gram pun tak memasal je kena bayar gst 6%. Sakit hati weiii

Ulang Tahun GST Yang Pertama

Assalamualaikum..

Semalam 1 April, selama hari ni kita dimomokkan dengan gelaran April Fool kan. Hari untuk memperbodohkan orang. Hahaha, dulu masa budak-budak tipu la kalau tak pernah mengenakan orang dengan April Fool ni. Tapi dah besar ni, dah tau sejarah April Fool tu jadi takde la buat perangai foolish tu lagi kan. Kah!
Tapi sejak-sejak kita berkenalan dengan Incik GST yang lahir setahun yang lalu tu, setiap hari kita rasa macam diperbodohkan. Lorr, awatnye pulak dah ni. Yelah! Asal keluar je banyak benda kena bayar lebih. Semua gara-gara incik GST ni. Aisssh

Dalam tempoh setahun ni entah berapa banyak la yang dah kita sumbang untuk dia eh. Okey, tak mahu fikir. Lagi banyak fikir lagi sakit jiwa!

Jadi, selamat menyambut ulangtahun yang pertama ye incik GST. Semoga... eh eh takyah nak semoga sangatlah!


-Tipu la cakap kalau tak terkesan dengan gst ni. kan...... but life must go on. Nak tak nak tetap kena HADAP & HADAM

1 Apr 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 26

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 26



Credit : Dtny

31 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 25

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 25



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 24

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 23



Credit : Dtny

29 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 23

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 23



Credit : Dtny

26 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 22

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 22



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 21

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 21



Credit : Dtny

22 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 20

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 20



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 19

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 19



Credit : Dtny

18 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 18

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 18



Tundukkan Playboy Itu Episod 17

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 17



Credit : Dtny

15 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 16

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 16



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 15

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 15



Credit : Dtny

10 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 14

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 14



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 13

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 13



Credit : Dtny

9 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 12

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 12



Credit : Dtny

8 Mar 2016

Hadiah Harijadi Sarah

Assalamualaikum..

"Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan Sarah mama, Allah selamat kan kamu....."
Hadiah dari Maksu & CikNa
Alhamdulillah, 3minggu lalu Sarah dah pun setahun. Jom baca SINI. Mama lah orang yang paling happy sebab budak kecik ni dah besar! Hahaha, tapi saiz dia tetap kecik gitu jugak. Asal jumpa orang je, mesti tanya berapa bulan Sarah tu. Ramai yang terkejut bila mama bagitahu Sarah dah setahun. Kecik.. hihi,

Hadiah hari jadi? Ni la mama nak share sikit ni. Hadiah kecik je dari mama, memang kecik  dan ringan sangat. Sarah pun agaknya bukan paham pun kan. Takpelah, janji hadiah tu untuk masa depan budak Sarah ni. Memang tak berguna masa sekarang ni, tapi InsyaAllah berguna satu masa nanti.

Ni jelah yang mampu mama bagi untuk anak tercinta, almaklumlah mama ni penganggur kan. Takde income sendiri. Jadinya.. cukuplah 1gram1bulan. Cuma untuk hadiah harijadi Sarah ni mama upgrade sikit jadi 1gram syiling emas + 0.5gram syiling emas 999. (Buat tambahan koleksi sebab sebelum ni takde lagi syiling emas ni). Jadi total hadiah untuk Sarah adalah 1.5gram syiling emas.

Yang paling best, malam tu mama serah hadiah ni kat dia... suka betul dia nak pegang. Lagi best bila tidur pun tak mahu lepas. Hihi, anak emas betul Sarah ni. Okey, mama sayang awak ye Sarah! Semoga terus membesar dengan baik. InsyAllah tahun mendatang ada rezeki mama bagi besar lagi ye...

~takde alasan lagi sebenarnya untuk menyimpan emas ni. Mahal? Sekarang sekecik 0.5g tau. Bulan lepas mahal, minggu lepas mahal, semalam mahal, esok-esok lagi mahal! Ok, byeee..
Boleh 0125466547 kalau berminat nak beli emas murah harga kilang

Tundukkan Playboy Itu Episod 11

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 11


5 Mar 2016

Profile Syarikat Powergold Dot Biz

Assalamualaikum..

Kerapkali dengar atau terbaca berkenaan Emas Powergold?? Famous betul Powergold sekarang ni kan. Jom baca kat bawah ni sedikit info tentang syarikat... boleh take note๐Ÿ‘‡


Profil Syarikat

๐Ÿ“ Powergold Dot Biz Sdn. Bhd. (1036711-K)

๐Ÿ“ No.768, Jalan Bukit Awi, 09000 Kulim, Kedah

๐Ÿ“ 100% milik bumiputera yang telah lama berkecimpungan dlm industri perniagaan emas selama 11 tahun.

๐Ÿ“ Syarikat terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas, jualan runcit dan borong dan belian barangan emas terpakai.

๐Ÿ“ Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan keadaan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan baik secara ONLINE mahupun OFFLINE.

๐Ÿ“ Anak syarikat milik pembekal emas Amethyst Gold Creation Sdn. Bhd. (951063-K)

๐Ÿ“ Pengurusan & Pentadbiran
CEO~ En. Azrul
COO~ En. Takiyuddin

๐Ÿ“ Produk syarikat
1⃣ Produk kesihatan
2⃣ Emas 916 - barang-barang kemas perhiasan
3⃣ Emas 999
๐Ÿ‘‰ goldbar dlm nilai 1g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 500g
๐Ÿ‘‰ dinar dlm nilai 1/4 dinar (1.06g), 1 dinar (4.25g), 2 dinar (8.5g)

*Syarikat ni menjalankan perniagaan jual beli emas tulen. Powergold tak terlibat dalam pelaburan emas ye. Kami beli emas, kami dapat emas fizikal tu. Jadi, tak perlu ragu-ragu.
Terima kasih kerana membaca. I LOVE POWERGOLD!

Ops.. terlupa pulak. Sape nak beli emas murah, boleh msg/whatsapp kami ye 0125466547 / 0175040585

Tundukkan Playboy Itu Episod 10

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 10



Credit : Dtny

3 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 9

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 9



Credit : Dtny

Tundukkan Playboy Itu Episod 8

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 8


2 Mar 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 7

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 7


Credit : Dtny

29 Feb 2016

Sarah Di I-City Shah Alam

Assalamualaikum..

Throwback. Sebenarnya ni cerita 2 bulan yang lepas. Awal Januari dulu kami berkesempatan ke Shah Alam menemani papa Sarah sempena Annual Dinner company office dia. Merasalah Sarah tidur hotel malam tu. Jadi sementara papa Sarah makan-makan, kami pun makan angin lah jugak malam tu.

Seronok Sarah dapat berjalan-jalan tengok macam-macam warna lampu ada. Bukan main Sarah berposing bersama dengan Maksu Sarah yang baru je balik bercuti sem dari Beijing China dan Cik Ana dia selaku driver. Maklumlah Cik Ana kan duduk kat Shah Alam tu.
Hajat kami nak mencuba mainan kat sana tu tak berhasil sebab kena beratur panjang, malam minggu orang ramai kan. Pulak tu kami dimaklumkan kena ada clubcard. Entahlah,mama pun tak tau. Hurrmm, kami pun ambil keputusan tak jadila nak buat sebab bukan nak datang selalu. Ok takpe, takde rezeki. Next time maybe. Lagipun masa tu Sarah dah mula mengantuk, sebelum dia mengamuk better lah mama ambil langkah berjaga-jaga. Hahaha,

*mama maintain comel kan Sarah kan... Wawawawa...

Ukuran Rantai dan Gelang Bayi dan Dewasa

Assalamualaikum..

Jom hari ni kita ambil ilmu sikit tentang EMAS. Kita belajar ukuran untuk rantai tangan atau gelang tangan bagi dewasa dan kanak-kanak/bayi.

  1. Baby dan Kanak-kanak
  • Rantai Tangan - anggaran panjang 11cm -15cm
  • Rantai leher - anggaran panjang 38cm hingga 40cm
  • Bangle  - Diameter 3cm (12cm), Diameter 3.5cm (13cm), D 4cm(14cm), D 4.5cm (15cm)

Nak Tengok Barang Kemas Cantik-cantik?? Mehh cuci mata kat SINI
*pastu jangan lupa whatsapp kami ye mana yang berkenan tu. kami tolong kirakan harga dia berapa. 0125466547

     2.  Dewasa
  • Rantai Tangan - ukuran panjang 16cm hingga 20cm
  • Rantai leher - 45cm hingga 75cm
  • Bangle dewasa - Diameter 5cm (16cm), D 5.5cm(17cm), D 6cm(18cm), D6.5cm(19cm)  

Ukuran-ukuran diatas untuk rujukan andai kita nak buat belian barang kemas. Tapi untuk dapatkan ukuran yang tepat, ukurlah sebaiknya. Tak perlu bersusah payah. Guna kertas dan pembaris/teletape aje.

#SayaJualEmasMurah
www.taukeemas.com/aimacomel
0125466547 / 0175040585

27 Feb 2016

Kami Pencinta Emas

Assalamualaikum..

Kalau dulu, tak pernah tau pun pasal emas ni. Tak pernah ambil tahu pun tentang dia. Selepas 27 tahun baru pertama kali pakai barang kemas itu pun cincin tunang. Hahaha, kesian kan. Kalau cerita pasal goldbar, dinar lagi lah tak tahu apa. Sungguh!
Tapi tu semua dulu la... masa tu memang buta emas. Sekarang bila celik emas ni, semuanya nak emas sesaje. Terasa ruginya tak kenal emas dari awal-awal dulu. Takpelah, biar lambat dari langsung tak ambil tindakan pape kan. Jangan salah anggap ye, kita bukannya materialistik. Just nak secure, in case apa-apa yang berlaku masa akan datang paling kurang emas dapat membantu memberi kita sedikit dengan menggadaikan ia.


Boleh je korang nak simpan duit, tapi RM1 juta yang korang simpan hari ni dah tentu nilai dia takkan sama dengan masa akan datang tu kan. Tapi dengan RM1juta nilai emas hari ni Allahuakbar, korang akan dapat berganda-ganda nilai emas tu masa akan datang.

Sebab tu pesanan orang-orang yang berjaya 'ada duit je, simpanlah emas' dalam berbisnes apa-apa pun, jangan lupakan emas. InsyaAllah, biar sikit-sikit lama-lama berbukit. Gram to kilo insyaAllah.

Tak tahu nak mulakan macamana simpanan emas? Bermula dengan 1gram dulu pun dah cantik dari tak mula langsung tau. Sungguh, aura tu lain macam je bila kita dah rasa feeling emas tu.


Masih tak tahu nak dapat kat mana 1gram tu? Jomm.. nak emas murah tapi dijamin ketulenan dan diperakui oleh banyak pihak?? Whatsapp mama Sarah ni ye 0125466547 / 0175040585  atau feel free to visit SINI

26 Feb 2016

Isteri Vs Tunang Episod 16 (Episod Akhir)

ISTERI VS TUNANG EPISOD 16 (EPISOD AKHIR)

Tundukkan Playboy Itu Episod 6

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 6



Credit : Dtny

25 Feb 2016

Tundukkan Playboy Itu Episod 5

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 5



Credit : Dtny

Isteri Vs Tunang Episod 15

ISTERI VS TUNANG EPISOD 15

24 Feb 2016

Isteri Vs Tunang Episod 14

ISTERI VS TUNANG EPISOD 14

Tundukkan Playboy Itu Episod 4

TUNDUKKAN PLAYBOY ITU EPISOD 4



Credit : Dtny