Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts

22 Sep 2014

Kenapa Perlu Baca Blog Parenting

Kenapa Perlu Baca Blog Parenting |

Assalamualaikum..
Perjalanan hidup kita ni berkembang dari satu tahap ke tahap yang berlainan. Senang cerita dari baby yang tak tahu apa-apa, berkembang menjadi kanak-kanak riang, kemudian mencapai tempoh akil baligh dan selepas itu mula membesar menjadi seorang dewasa. Dari sendiri mula berdua, bertiga dan seterusnya. 
Parenting Blog? 
Mengikut pemahaman Aima sendiri, Parenting Blog, blog yang berkisar tentang perjalanan hidup rumah tangga khususnya anak-anak yang merupakan permata pelengkap jiwa. Blog yang sentiasa berkongsi ilmu keibubapaan, tips-tips mendidik dan membesarkan anak-anak tidak kira dalam apa jua bentuk sekalipun. Ada yang menulis dari sudut pandang isteri, yang dari perspektik suami pun tak kurang juga. Ilmu dan pengalaman tu yang banyak menjadi ikutan dan rujukan kepada pembaca diluar sana. 
Kenapa Perlu Baca Blog Parenting?
Saat ni, Aima merasakan blog-blog begini sangat penting dalam mempersiapkan diri kita sebagai suami, isteri mahupun ibubapa. Ilmu keibubapaan bukan hanya untuk mereka yang dah berkahwin sahaja betul tak. Persediaan tu yang paling penting. Macam Aima sendiri dah agak lewat baru betul-betul nak mendalami dunia parenting ni. Dah disahkan mengandung 3-4bulan baru nak sibuk-sibuk google sana sini nak dapatkan ilmu tentangnya. 
Besar cabarannya zaman sekarang dalam membesarkan anak-anak. Mental, fizikal, moral, sahsiah, rohani segala macam aspek yang kita kena ambil tahu, ambil peduli dan pantau. Sebab tu ilmu ni keibubapaan ni sangat penting. Pengalaman mereka yang terdahulu juga kena ambil kira. Mana yang baik kita ikut, yang buruk jadikan tauladan. Betul tak?
Kadang-kadang rasa terhibur bila membaca kisah-kisah yang parenting blogger ni kongsikan. Yelah, anak-anak sekarang ni kan macam-macam ragam. 
Haa, sebelum terlupa ni antara blog parenting yang Aima suka baca lately..
*BabyCenter (dah 4bulan baru sibuk nak baca perkembangan baby dalam perut ni, hehehe)

-Rasa semangat pulak nak tulis entri dan join segmen yang dianjurkan Blog Melastik Bintang ni. Elok jugak untuk persedian diri sendiri kan. Nak jadi ibu ni bukan mudah oooo.. Kepada yang nak join, dipersilakan. Semua pun boleh turut serta kata Tuan MelastikBintang ni. 


11 Sep 2014

Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

Assalamualaikum..
Blogger Ben Ashaari buat segmen! Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk turut serta walaupun dah betul-betul dipenghujung-(Baru balik kerja je). Seronok bila tengok ramainya pengikut setia beliau yang join. Hebat aura abg Ben ni..Like!

Kena cerita sikit tentang latar belakang diri..
Okey, senang cerita Aima orang kampung je anak jati Perak, Kecik sampai besar masih disini. Bergelumang dalam bidang Automotif kereta hampir 10tahun. Baru je berkahwin melepasi 4bulan yang lepas. Alhamdulillah, sedang dikurniakan rezeki mengandung anak sulung 17 minggu. Syukur dikelilingi dengan mereka-mereka yang menyayangi.

Cerita Kelebihan pasal Blog?
Ahha, blog www.babyaimacomel.com ni sebenarnya dah lama menyepi. Dekat 4bulan sejak-sejak sibuk menguruskan projek nikah kahwin sendiri. Ingatkan boleh la kembali aktif, tapi diuji pulak dengan gelombang besar. Mengandung, apa lagi alahan muntah-muntah,loya, mual.. Pakat tak dan la nak tengok blog sendiri. Sehari dua ni baru la ada kekuatan nak kembali menulis. InsyaAllah akan cuba bertahan dan kentalkan diri untuk menulis dan terus menulis di sini. InsyaAllah.
Jadi, agak-agak korang bila baca ni, takde lah nampaknya kelebihan blog ni sejujurnya. Kan...

Impian Sebagai seorang Blogger..
Kalau ditanya tentang impian, harapan dan angan-angan dalam berblog ni,memang sungguh tak tinggi pun. Cukuplah sekadar orang tahu yang blog ni wujud. Kalau mahu yang lebih pun, mungkin belumsampai masanya lagi. Setiap orang rezekinya berbeza-beza. Lagi pulak aima belum cukup usaha nak capai sesuatu yang boleh dibanggakan seperti blogger hebat diluar sana. Semoga sahabat-sahabat blogger yang lain akan terus menyerlah bersinar dan maju jaya.



12 Feb 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com |

Assalamualaikum..


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Februari 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

7 Feb 2014

Segmen Jom Beramah Mesra

Segmen Jom Beramah Mesra |

Assalamualaikum..
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe DynastyBifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.

TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam

14 Jan 2014

GA Pertama 2014 PariPariPutih

GA Pertama 2014 PariPariPutih |

Assalamualaikum..

Permulaan tahun 2014 ni, nak join Terbaru GA yang dah pun dilancarkan oleh PariPariPutih. Diberi nama GA Pertama 2014 PariPariPutih. (asal macam skema je ayat daku ni wehh?) hehehe, Haa hadiah pun macam best je, macam menarik je. Jadi pe lagi. Jom klik je banner kat bawah tu sat gi untuk join eh.

Nampak t-shirt yang deme semua pakai tu?? Pergggh, jeles pulak daku tengok. Ekceli memang dari dulu dah jreles pun. Jeles sebab tak pernah sekali pun aku dapat masuk dalam gambar-gambar bersama tuan punya blog PariPariPutih ni. Dah la blog beliau happening, dapat pulak geng-geng yang confirm la happening jugak. Teringin wehh nak bersama-sama mereka beraksi. Cewahhh, ayat kemain. Tapi sungguh, tak rugi mengenali PariPariPutih dan geng-geng mafia beliau ni sebab depa memang best!! Kekekeke,

Haa, berbalik pada GA yang beliau anjurkan ni, masih punya masa lagi untuk korang join. Akan berakhir 07 Februari 2014 jam 12pm. Then slow-slow buat lah. Tapi jangan pulak sampai terlupa (selalu sangat jadi kat aku, last minit langsung terlupa).

Nak tau syarat-syarat penyertaan, mohon lawati GA Pertama 2014 PariPariPutih atau klik je banner kat atas tu nanti ye. All the best untuk semua, Jom kita support kawan-kawan kita. Yang pastinya Sharing is Caring, and I Love U more Than U Think.

4 Dec 2013

Random Giveaway RM50 Tunai Oleh HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum..

Random Giveaway RM50 Tunai Oleh HASRULHASSAN.COM |

Tuan HasrulHassan kata rezeki jangan lupa untuk dikongsi.. Jom turut serta mana tau rezeki untuk menang RM50 tunai =) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Disember 2013 nanti.
Semoga berjaya untuk semua.


10 Nov 2013

Blogger Malaysia Bantah AshleyMadison.com

Assalamualaikum..

Pertama, terima kasih kepada Tuan HasrulHassan yang memberi ruang kepada blogger Malaysia menyalurkan bantahan menerusi cara ini. Untuk maklumat lanjut boleh ke SINI

Sekali terjebak, pasti sesal tak sudah dikemudian hari.. Jangan sesekali menghampiri zina, jangan sesekali pernah terfikir berniat kearahnya. Zaman dah berubah, dunia dah maju. Ye, betul.. dunia dah maju. Tapi jangan sesekali lupa, asas agama kita, Al-Quran, Sunnah Nabi tak pernah berubah mengikut masa.

Ada apa dengan AshleyMadison.com? Kenapa kita perlu membantah kehadiran web tersebut?

"AshleyMadison.com -sebuah laman web yang menjurus kepada aktiviti penzinaan di rantau ini bakal dilancarkan pada 17 November 2013.Walaupun terdapat tentangan daripada orang ramai dan penguatkuasa undang-undang di Singapura, laman web tersebut telah berjaya mendapatkan sebanyak 26 ribu like di laman sosial Facebook." 


Blogger Malaysia Bantah AshleyMadison.com

Mahukah kita melihat anak-anak kita berjerumus dalam kancah penzinaan ini? Sudahlah dunia kini makin pantas bergerak ke depan. Takkan modal insan kita makin terkebelang pulak kan. Kehidupan kita umat Islam hari ni yang terlalu terdedah kepada masalah sosial dan ketahuilah gelaja negatif makin berleluasa di kalangan. Harap kita dapat membenteras permasalah ini dari terus membelenggu dan mempengaruhi kehidupan kita kelak. 

Walau tak mampu nak mengubah dunia, sekurang-kurangnya inilah tanggungjawab kita, inlah sumbangan kecil kita sebagai Blogger Malaysia Bantah AshleyMadison.com!!  

18 Sep 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN

Assalamualaikum..

Selamat malam semua.

BEN ASHAARI

Blogger otai Ben Ashaari ada buat segmen singkat malam ni. Kali ni beliau suruh kita berkongsi pendapat atau pengalaman tentang "Blog Sebagai Pendapatan Sampingan" Ahha, buat masa ni belum lah ada betul-betul rezeki lagi untuk mendapat pendapatan secara betul melalui blog. Jadi, mungkin pengalaman dan pendapat tu tak cukup kuat dan memang belum kuat pun.

Cuma masa bulan puasa dan raya Aidilfitri baru-baru ni alhamdulillah merasa jugakla dapat duit raya yang berganda-ganda bila jual kuih/biskut raya dan mengiklan kan dekat blog sendiri. (selama ni tak pernah dapat banyak macamni). Alhamdulillah, dengan hasil jual tu boleh la beli Samsung Note 8.0 masa nak dekat raya hari tu. (Dan yang penting tak ada alasan lagi untuk tidak berblog kan)..

Sesungguhnya saya sangat percaya, jika kita betul-betul fokus dan buat dengan bersungguh-sungguh, dengan berblog sahaja bukan sekadar pendapatan sampingan tapi pasti akan lebih bergaya dan berjaya dari mereka yang makan gaji yang tidak sabar-sabar menunggu bila lah hujung bulan nak kunjung tiba..

Sekian, rasa lapang dada bila dapat menulis.. (jom join, sebelum jam 11 malam ye).


"Dan jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah, melainkan oang-orang yang kafir."
-Surah Yusof : 87

8 Sep 2013

Segmen Ayu : UPSR oh UPSR

Assalamualaikum..

jangan segan-segan, klik je untuk join 
Nak join segmen dari Cikgu Ayu ni. Maaflah cikgu, baru ni berkesempatan walaupun beliau ada jemput aritu. Segmen mudah dari beliau.. awab soalan je pun. hehehe, terpaksa mengimbau kenangan UPSR daku nampaknya.. (Alahai, lama sangat dah tinggalkan zaman sekolah rendah tu nampaknya -terpaksa mengira dengan jari nak ingat balik) hehehehe,

Ni ler soalan cikgu Ayu soh jawab, kalau tak jawab kang kena rotan pulak. kekekeke..

Soalan 1 : Tahun UPSR daku dulu ------> 1999

Soalan 2 : Keputusan UPSR ------> Alhamdulillah 5A

Soalan 3 : Subjek yang paling disukai -----> erm, BM Penulisan kot =)

Semoga cikgu Ayu tenang-tenang menguruskan perjalanan peperiksaan UPSR nanti. Untuk adik-adik yang bakal menduduki UPSR, all the best.. semoga berjaya dengan cemerlang. Okey,

Jom ramai-ramai join. Klik je banner atas tu tau. Segmen tamat 13 September 2013 jam 10 malam eh.. Ada masa lagi tu.

6 Sep 2013

Segmen : My Best Entry Bubblynotes.com

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 2/9/2013, jam 5.00 petang SEHINGGA 9/9/2013, jam 5.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ni... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak. 

 Kemudian pastekan ke ruang HTML seperti di bawah:

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 10/9/2013.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^ 

22 Aug 2013

Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan November 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Ogos 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

OHBlogger Blogger Baru

Assalamualaikum..

Salam Khamis yang indah untuk semua..


Baru je terperasan yang blogger Otai kita Tuan HasrulHassan ni buat segmen khusus untuk blogger baru.. Sayalah salah satu blogger baru itu. Haaa, siapa yang tak kenal HH ni kan.. Sifu ni. Banyak ilmu yang diturunkan dan seringkali dikongsi oleh beliau tentang panduan berblog ni. Terima kasih cikgu, mohon halalkan ilmu saya selalu curi-curi. Saya nak belajar, nak terus belajar.. Memasuki tahun kedua, ya Allah terlalu banyak benda yang saya tak tahu rupanya.

Ahha, segmen yang beliau langsungkan ni masanya agak terhad (baru je perasan kejap ni,maklumlah baru je bukak blog) harap-harap masih sempat dan diberi kesempatan untuk ditunjuk ajar oleh cikgu sambil-sambil tu boleh menang hadiah kalau diberi rezeki lah. InsyaAllah..

Okey, kembali ke topik asal. Untuk segmen ni beliau berkehendakkan kita menulis sedikit tentang latar belakang blog sendiri dan juga alasan kenapa nak sertai segmen beliau ni. Ermm, baik cikgu.

Ada apa dengan blog ~BabyComel~Hanya Insan Biasa??
babyaimacomel.blogspot.com.. Kenapa dipilih sebegitu rupa? Sebenarnya, permulaan saya menulis blog hanya kerana saya sedang dalam proses menulis novel. (masih dan sedang menulis dan seringkali tertangguh kerana kekangan masa dan tenaga). Novel? Yeah, kerana saya suka membaca novel.. Tapi kenapa sibuk-sibuk nak menulis novel? Sebab.. kisah realiti saya sebenarnya lebih hebat dari novel-novel yang saya baca sambil menangis tu. *Hebat tu dalam erti kata hebatnya saya menangis melalui hari-hari saya

Dan Baby itu adalah watak novel saya.. Comel itu adalah saya. hehehe, saya tidak cantik kerana sesungguhnya saya ~Hanya Insan Biasa, Miliki Naluri Yang Sama~ seperti orang lain dengan niat mahu berkongsi rasa, suka duka perjalanan hidup agar dapat dikongsi bersama. Yang baik dijadikan tauladan, yang buruk dibuat sempadan hidup. "Orang berjaya adalah orang yang belajar dari pengalaman orang lain dan tidak mengulangi kesilapan yang pernah dilakukan" Dengan berblog, sungguh saya belajar banyak perkara tentang hidup (tapi belum berjaya lagi la) Ops, terlupa.. Aima adalah saya juga..

Saya masih lagi mencari asas yang kukuh untuk blog ni. Tercari-cari niche yang betul-betul kuat untuk menggambarkan blog ni. Yang lebih mudah, permulaan blog ni adalah blog peribadi walau kini terlalu jarang saya meluahkan emosi rasa di sini (hanya sesekali bila my psychology drop until zero). Saya blogger baru dan memerlukan bimbingan dari pelbagai sudut untuk bertapak dan terus melangkah dalam dunia blogging ni.

Maaf, saya masih blur-blur bila nak bercerita tentang blog sendiri ni. Kenapa mesti comel ye? Sebab saya dan kecomelan tak dapat dipisahkan.. Serius, yang comel-comel itu tetap menjadi kesukaan saya.
~Penanda arasnya bukan berapa kali kita jatuh tapi seberapa pantas kita bangkit dari kekecewaan hari semalam untuk menempuh hari mendatang~ DOA

#proses pembelajaran takkan pernah terhenti. Terima Kasih.

18 Aug 2013

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

21 Jul 2013

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya

Assalamualaikum..

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Nak menang duit Raya? Haa, join kita join contest ni. Mana tau ada rezeki dapat duit raya =)

contest mega raua Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!
Agak-agak korang berapa duit eh syiling atas ni??

Tekaan ku ------> RM 328.78

Contest ini akan tamat pada 5 Ogos 2013 jam 11.59 mlm. Penyertaan yang dihantar selepas time tu akan terus direject tanpa sebarang notis. Sebaiknya masukkan blog fuh.my, media-siber dan gempak.org kedalam bloglist awak-awak untuk mengetahui update terkini dan secara tak langsung dapat mengetahui info pelik-pelik serta isu terkini (Atas kerelaan hati)..

Hadiah menarik, gempak dan hebat pastinya menanti pemenang bertuah.
Terima kasih dan all the best untuk semua.. 
Jomlah kita mencuba. Mungkin ini rezeki awak-awak kan...


"Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.my, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanti.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrul, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Net"

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

GA Ramadhan Raya By Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)

GA ini disponser oleh Emas Putih , Mialiana , Fuh.my, Media Cyber , Eizzyana , Dedeq De WishesMahamahu , Mahagosip , Baby Comel , Aik.my , Dua Qaseh , Hakimie Putra , Fiey Ahmad , Syan ,  Haryati , Kyle Kesha , Sha Dhira , LilyScaft Wall MakeOver By Na , MiszNadea , Shida Radzuan , Farhan Choco .

13 Jul 2013

Segmen Kad Raya By Emas Putih & Pn. Qaleshya

Assalamualaikum..



Jom join, mana tau ada rezeki untuk dapat kad raya =) Klik je banner atas tu eh  

16 Jun 2013

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 16 Jun 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malamMia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.

tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com

Tetiba kan? Angin kus2 melanda dan terajin pulak nak buat segmen... wakakakaka...rasanya dah lama dah x organize segmen simple kat Bubblynotes... So, here I come...

This segmen dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang dan peluang pada semua blogger untuk turut follow, bloghopping dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww...he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblnotes.Com bermula dari hari ini, 15/6/2013, jam 11.30 pagi SEHINGGA 22/6/2013, jam 11.30 pagi... Aci tak? *_^... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join...Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers...ahaks... stalkers pun boleh... x ada masalah...masa untuk anda menonjolkan diri... ekekekekeke....

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog bubblynotes.com.
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ni, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL+C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 23/6/2013 sehingga 23/7/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

27 Apr 2013

Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My

Assalamualaikum..

Happy weekend semua, Petang-petang ni nak join segmen anjuran fuh.my blog ni bagi peluang kat kita untuk berada dalam bloglist beliau selama sebulan. Banyak sangat kelebihan kalau blog anda tersenarai masuk dalam bloglist beliau ni tau..

segmen bloglist

Banyak kelebihan? tak percaya? jom baca kat bawah ni yang dicopy dari blog fuh.my ni.


Kenapa korang mesti ada dalam bloglist fuh.my?
  • Purata Page View harian 50,000 SEHARI (so, komfem korang dapat tempias dari trafik fuh.my sekiranya korang berada dalam bloglist fuh.my)
  • Google Page Rank 3
  • Backlink berkualiti dari fuh.my
  • Dapat memperkenalkan blog korang kepada blogger-blogger lain
  • Top referrer akan mendapat Cash/Topup RM30 (mesti lebih 50 referrer)

Jadi pe lagi, jom pakat ramai-ramai kita join segmen ni yang bakal berakhir jam 12.00 tengahri 30 April 2013.. klik je banner kat atas tu ye sayang.. kehkehkeh,