Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Showing posts with label Novel-novel Melur Jelita. Show all posts
Showing posts with label Novel-novel Melur Jelita. Show all posts

9 Sep 2013

Awak Suka Saya Tak?

Assalamualaikum..

Awak Suka Saya Tak? Errmmm, ada sape-sape sudi jawab soalan tu, awak suka saya tak?? Hehehee... Kalau suka terima kasih banyak-banyak.. Kalau agak-agak tak suka atau kurang suka... takpelah, tak jadi masalah. Kita tak mampu nak buatkan semua orag suka dan terima kita kan..

Asal sedih sangat ni?? Kekekeke, gedik je sebenarnya. Hati tengah berbunga-bunga sebenarnya. Kalau dulu Firman dan Tuan Ebrahim a.k.a abang pedas kat hati, sekarang ni nak simpan kejap rasa suka tu untuk Mr.Hilman pulak.. seorang apek yang alahai, sengal dan sangat menghiburkan.



Mr Hilman pulak dah... sape lah gerangannya tu? Sape lagi kalau si hero Awak Suka Saya Tak? Okey, nanti kita review novel ni ye. Ekceli ni adalah kali ketiga diulang baca. Saje nak baca semula karya setebal 1056ms setelah dibaca 2tahun lalu..

Awak suka saya tak? Okey... the truth is, saya suka.....




"Bagi setiap umat ada satu fitnah, sedangkan fitnah bagi umatku adalah harta."
-Hadis riwayat at-Tarmizi

6 Jun 2013

Penangan My Precious Iris

Assalamualaikum..

dah lunyai nampaknya abang pedas aku ni

First soalan ku.. Dah baca novel My Precious Iris? Eh tak-tak.. salah soalan. Dah baca novel I Love You Stupid!? Haaa, baru betul. Sebabnya My Precious Iris (MyPI) ni adalah sequel atau kesinambungan novel I Love You Stupid! (ILUS) hasil karya penulis terhebat Melur Jelita.. Sebelum ni ada buat entri tentang novel MYPI ni. Boleh baca kat SINI. Masa tu novel ni masih belum diterbitkan lagi. Jadi time tu tak tahulah apa yang sebenarnya terjadi dalam My Precious Iri ni.

My Precious Iris dan I Love You Stupid!

Okey, nak cerita serba sedikit (bukan sikit sebab aku rasa macam banyak je nak tulis pasal novel ni) Novel ni sangat-sangat menarik, best, superb, incredible, owesome, memang terbaik pada aku. Sekarang Novel My Precious Iris dah masuk dalam list novel yang paling aku sayang, suka dan cinta.. Nampak tak betapa buku ni bagi makna yang cukup besar dalam hidupku. Kehkehkeh, kemain betul kan aku sekarang ni. Mengalah Iris the diva pulak dah gayanya =) Dan sebenarnya dah 3kali aku ulang baca. 

Ahha,  berbagai rasa yang ada dalam novel ni. Masam manis pahit tercekik tersedak bterbatuk kenyang lapar lega semua ada. Sama macam rasa I Love You Stupid! malah rasa tu kian bercambah seperti mekarnya kasih sayang antara Iris dan Firman. Sesungguhnya rama-rama dalam hatiku sentiasa berkepak riang walaupun kadangkala terkuncup dan tersentap sekejap. 

Dalam hati masih ada lagikah lelaki seperti Firman? Lelaki sehebat dan setenang Firman? Lelaki segagah Tuan Ebrahim? Lelaki se hot dan sepedas  abang pedas? Adaaa.... Kalau agak-agak nak miliki lelaki yang punya pakej hebat seperti tu, jangan lupa beli MYPI dan bawak kemana-mana (tu yang sedang aku lakukan sekarang ni). kekekeke, 

Tapi sungguh aku nak cerita, buka ni punya berbagai rencah dalamnya. Masih lagi tebal (1001ms). Bermula dengan ulangan penghujung cerita ILUS, cerita saat-saat menuju perkahwinan mereka,
Ahh, terlalu banyak yang nak dikongsi didalamnya.. Next entri okey =)

psss... sayang sama Iris hehehehe..