Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Showing posts with label Emas Simpanan Pelaburan Masa Hadapan. Show all posts
Showing posts with label Emas Simpanan Pelaburan Masa Hadapan. Show all posts

2 Apr 2016

Pakej Keahlian Powergold

Assalamualaikum..

Pakej terkini - Pakej Terkini Powergold
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

Powergold ada 4 pakej keahlian :

1. Pakej Gold @ G : RM350 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat dinar 999.9 (0.5gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi


2. Pakej Gold @ G : RM380 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡7 produk kesihatan
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat website promosi
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)

7 produk tersebut ๐Ÿ‘‡

1.beauty n health juice rm129.00
2.power gold cafe rm49.90
3.power gold ori cafe rm39.90
4.power gold chocolate rm39.90
5.shiffa oil rm39.90
6.powergold I que memoree rm50.00

Ada 3 pilihan
๐Ÿ‘‡
pakej A extra i que memuoree
pakej B extra ori cafe
pakej C extra shiffa oil

➡Based on this, akan dapat 7 produk sekali daftar
➡6 produk wajib
➡Pastu pilih nak tambahan produk mana based on 3 pakej, A B C


3. Pakej Solid Gold @ SG : RM450 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat suku dinar 999.9 (1.0625gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi


4. Pakej SuperPowerGold @ SPG / RM3800 (stokis)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat 2 dinar emas 999 @ 8.5 gram
➡Dapat beli emas dengan harga stokis (kurang RM2 dari harga ahli)
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Upah key in repurchase (RM2/gram)
➡Upah register ahli baru ๐Ÿ‘‡
    ๐ŸŒผReg ahli : RM10
    ๐ŸŒผReg stokis : RM100


Jom mulakan 1Gram1Bulan1Keluarga yang pertama kita. Tak tahu nak mula bagaimana? Jom Whatsapp 017040585 insyaAllah kami bantu. Dari memula nak SAVING Emas je boleh terus jadi TAUKE Emas tau!

-dalam masa terdekat ni goldbar pun bakal dikenakan GST dah. Jadi, rebutlah peluang sementara harga masih rendah dan sebelum kena bayar gst tu. Nanti sekecil-kecil goldbar yang 1gram pun tak memasal je kena bayar gst 6%. Sakit hati weiii

8 Mar 2016

Hadiah Harijadi Sarah

Assalamualaikum..

"Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan Sarah mama, Allah selamat kan kamu....."
Hadiah dari Maksu & CikNa
Alhamdulillah, 3minggu lalu Sarah dah pun setahun. Jom baca SINI. Mama lah orang yang paling happy sebab budak kecik ni dah besar! Hahaha, tapi saiz dia tetap kecik gitu jugak. Asal jumpa orang je, mesti tanya berapa bulan Sarah tu. Ramai yang terkejut bila mama bagitahu Sarah dah setahun. Kecik.. hihi,

Hadiah hari jadi? Ni la mama nak share sikit ni. Hadiah kecik je dari mama, memang kecik  dan ringan sangat. Sarah pun agaknya bukan paham pun kan. Takpelah, janji hadiah tu untuk masa depan budak Sarah ni. Memang tak berguna masa sekarang ni, tapi InsyaAllah berguna satu masa nanti.

Ni jelah yang mampu mama bagi untuk anak tercinta, almaklumlah mama ni penganggur kan. Takde income sendiri. Jadinya.. cukuplah 1gram1bulan. Cuma untuk hadiah harijadi Sarah ni mama upgrade sikit jadi 1gram syiling emas + 0.5gram syiling emas 999. (Buat tambahan koleksi sebab sebelum ni takde lagi syiling emas ni). Jadi total hadiah untuk Sarah adalah 1.5gram syiling emas.

Yang paling best, malam tu mama serah hadiah ni kat dia... suka betul dia nak pegang. Lagi best bila tidur pun tak mahu lepas. Hihi, anak emas betul Sarah ni. Okey, mama sayang awak ye Sarah! Semoga terus membesar dengan baik. InsyAllah tahun mendatang ada rezeki mama bagi besar lagi ye...

~takde alasan lagi sebenarnya untuk menyimpan emas ni. Mahal? Sekarang sekecik 0.5g tau. Bulan lepas mahal, minggu lepas mahal, semalam mahal, esok-esok lagi mahal! Ok, byeee..
Boleh 0125466547 kalau berminat nak beli emas murah harga kilang

5 Mar 2016

Profile Syarikat Powergold Dot Biz

Assalamualaikum..

Kerapkali dengar atau terbaca berkenaan Emas Powergold?? Famous betul Powergold sekarang ni kan. Jom baca kat bawah ni sedikit info tentang syarikat... boleh take note๐Ÿ‘‡


Profil Syarikat

๐Ÿ“ Powergold Dot Biz Sdn. Bhd. (1036711-K)

๐Ÿ“ No.768, Jalan Bukit Awi, 09000 Kulim, Kedah

๐Ÿ“ 100% milik bumiputera yang telah lama berkecimpungan dlm industri perniagaan emas selama 11 tahun.

๐Ÿ“ Syarikat terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas, jualan runcit dan borong dan belian barangan emas terpakai.

๐Ÿ“ Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan keadaan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan baik secara ONLINE mahupun OFFLINE.

๐Ÿ“ Anak syarikat milik pembekal emas Amethyst Gold Creation Sdn. Bhd. (951063-K)

๐Ÿ“ Pengurusan & Pentadbiran
CEO~ En. Azrul
COO~ En. Takiyuddin

๐Ÿ“ Produk syarikat
1⃣ Produk kesihatan
2⃣ Emas 916 - barang-barang kemas perhiasan
3⃣ Emas 999
๐Ÿ‘‰ goldbar dlm nilai 1g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 500g
๐Ÿ‘‰ dinar dlm nilai 1/4 dinar (1.06g), 1 dinar (4.25g), 2 dinar (8.5g)

*Syarikat ni menjalankan perniagaan jual beli emas tulen. Powergold tak terlibat dalam pelaburan emas ye. Kami beli emas, kami dapat emas fizikal tu. Jadi, tak perlu ragu-ragu.
Terima kasih kerana membaca. I LOVE POWERGOLD!

Ops.. terlupa pulak. Sape nak beli emas murah, boleh msg/whatsapp kami ye 0125466547 / 0175040585

29 Feb 2016

Ukuran Rantai dan Gelang Bayi dan Dewasa

Assalamualaikum..

Jom hari ni kita ambil ilmu sikit tentang EMAS. Kita belajar ukuran untuk rantai tangan atau gelang tangan bagi dewasa dan kanak-kanak/bayi.

  1. Baby dan Kanak-kanak
  • Rantai Tangan - anggaran panjang 11cm -15cm
  • Rantai leher - anggaran panjang 38cm hingga 40cm
  • Bangle  - Diameter 3cm (12cm), Diameter 3.5cm (13cm), D 4cm(14cm), D 4.5cm (15cm)

Nak Tengok Barang Kemas Cantik-cantik?? Mehh cuci mata kat SINI
*pastu jangan lupa whatsapp kami ye mana yang berkenan tu. kami tolong kirakan harga dia berapa. 0125466547

     2.  Dewasa
  • Rantai Tangan - ukuran panjang 16cm hingga 20cm
  • Rantai leher - 45cm hingga 75cm
  • Bangle dewasa - Diameter 5cm (16cm), D 5.5cm(17cm), D 6cm(18cm), D6.5cm(19cm)  

Ukuran-ukuran diatas untuk rujukan andai kita nak buat belian barang kemas. Tapi untuk dapatkan ukuran yang tepat, ukurlah sebaiknya. Tak perlu bersusah payah. Guna kertas dan pembaris/teletape aje.

#SayaJualEmasMurah
www.taukeemas.com/aimacomel
0125466547 / 0175040585

27 Feb 2016

Kami Pencinta Emas

Assalamualaikum..

Kalau dulu, tak pernah tau pun pasal emas ni. Tak pernah ambil tahu pun tentang dia. Selepas 27 tahun baru pertama kali pakai barang kemas itu pun cincin tunang. Hahaha, kesian kan. Kalau cerita pasal goldbar, dinar lagi lah tak tahu apa. Sungguh!
Tapi tu semua dulu la... masa tu memang buta emas. Sekarang bila celik emas ni, semuanya nak emas sesaje. Terasa ruginya tak kenal emas dari awal-awal dulu. Takpelah, biar lambat dari langsung tak ambil tindakan pape kan. Jangan salah anggap ye, kita bukannya materialistik. Just nak secure, in case apa-apa yang berlaku masa akan datang paling kurang emas dapat membantu memberi kita sedikit dengan menggadaikan ia.


Boleh je korang nak simpan duit, tapi RM1 juta yang korang simpan hari ni dah tentu nilai dia takkan sama dengan masa akan datang tu kan. Tapi dengan RM1juta nilai emas hari ni Allahuakbar, korang akan dapat berganda-ganda nilai emas tu masa akan datang.

Sebab tu pesanan orang-orang yang berjaya 'ada duit je, simpanlah emas' dalam berbisnes apa-apa pun, jangan lupakan emas. InsyaAllah, biar sikit-sikit lama-lama berbukit. Gram to kilo insyaAllah.

Tak tahu nak mulakan macamana simpanan emas? Bermula dengan 1gram dulu pun dah cantik dari tak mula langsung tau. Sungguh, aura tu lain macam je bila kita dah rasa feeling emas tu.


Masih tak tahu nak dapat kat mana 1gram tu? Jomm.. nak emas murah tapi dijamin ketulenan dan diperakui oleh banyak pihak?? Whatsapp mama Sarah ni ye 0125466547 / 0175040585  atau feel free to visit SINI

23 Feb 2016

Aset Tanpa Hutang Dan Mampu Milik

Assalamualaikum..

Soalan cepu emas pagi ni kat gambar bawah ni.

Kome rasa agak-agak yang mana kome boleh beli tanpa berhutang?? Aset mampu milik. Orang muda budak-budak yang masih belajar atau anak-anak kecil yang ada tabungan pun masih mampu miliki. 


Jawapan Tun M kat atas ni dah cukup bagi kita guideline apa yang patut kita buat. Beli dan Simpanlah Emas. Kalau kita tak fikir pasal diri kita, kalau bukan untuk masa depan kita tapi fikirlah untuk masa depan anak-anak. Tak banyak pun, #1Gram1Bulan1Keluarga pun dah cukup dari takde langsung. 

Okey, Selamat Beramal! Sharing is caring. 
Opps sebelum terlupa, boleh msg/whatsapp 0125466547 / 0175040585 untuk kami bantu macamana nak beli Emas Goldbar, Dinar, Syiling Emas atau Barang Kemas Murah

1 Jan 2016

Jutawan Duit vs Jutawan Emas

Jutawan Duit vs Jutawan Emas |


Assalamualaikum..

Kalau baca tajuk kat atas tu, agak-agak mana satu pilihan korang?? Semua orang nak jadi jutawan kan. Okeyla, tak yah cerita juta-juta la. Kalau kita dibagi duit pulu-puluh, ratus ribu (senang cerita ribu-riban la) pun kita nak, budak kecik pun mau jugak kalau camtu. Kan, kan..

Jutawan Emas vs Jutawan Duit

Jom tengok perbandingan kat bawah ni. Lagi best, lagi senang paham.
Dengan keadaan ringgit yang semakin lemah ni, jadi korang rasa jutawan mana yang betul-betul hebat sebagai jutawan??? Fikir-fikir kan, selamat beramal ye.


Kalau nak belajar mengenai emas, bagaimana nak bermula menyimpan emas serendah 1gram, boleh je whatsapp saya ye. 0125466547 / 0175040585. Takyah segan, tak yah silu kita sama-sama belajar celik emas ni. 

29 Oct 2015

Jom Celik Emas | Kenapa Perlu Simpan Emas?

Jom Celik EMAS | Kenapa Perlu Simpan Emas?


Assalamualaikum.

Banyak sangat yang bertanya. Kenapa Perlu Simpan Emas??? Apesal nak simpan emas?? 

Tak nak ulas panjang-panjang. Baca point-point mudah kat bawah dan hadamkan.

  • Keuntungan Modal kenaikan harga emas 20-30% setahun
  • Melindungi nilai harta & kekayaan anda
  • Kalis inflasi tidak susut nilai
  • Simpanan yang tidak dimamah usia
  • Bernilai tinggi dan menjadi kebanggaan pemiliknya
  • Diiktiraf di seluruh dunia sebagai logam yang amat berharga
  • Mudah ditukarkan kepada wang tunai
  • Simpanan terbaik untuk masa depan
  • Aset terunggul selain rumah dan hartanah
Jom simpan EMAS! 1Gram1Bulan1Keluarga 

Nak beli emas goldbar dinar harga murah? Meh cepat Whatsapp 0175040585

Haa.. yang penting beli emas dapat emas fizikal ye. Jangan labur tapi akhirnya lebur! lagi satu yang paling penting lengkapkan diri dengan ilmu emas supaya kita tak mudah ditipu. Okey, tu je setakat hari ni.
#Powergold pilihan terbaik!

13 Aug 2015

1Gram 1Bulan 1Keluarga Powergold

1Gram 1Bulan 1Keluarga Powergold |

Assalamualaikum..
Nilai matawang Ringgit kita semakin hari makin jatuh. Semakin hari makin kecil nilainya. Kalau dahulu RM50 macam-macam barang boleh dibeli tetapi hari ini dengan nilai yang sama mungkin 2 atau 3 barang sahaja yang dapat diperolehi dengan not RM50 tu. Nampak tak kita yang keadaan ekonomi segara semakin membimbangkan. Inilah hakikat yang harus kita terima.
Untuk menunggu pihak berkuasa kerajaan melakukan sesuatu mungkin agak memakan masa. Tapi untuk memastikan kita terus berada di landasan yang selesa di kemudian hari, perubahan itu yang perlu kita sendiri lakukan.

KENAPA PILIH SIMPAN EMAS??

Kenapa mesti EMAS? Ada apa dengan EMAS
Mudah sahaja penceritaan dia. Perkhabaran yang mudah untuk difahami dan perbandingan yang jelas nyata bakal diperolehi.
Kita SIMPAN DUIT RM200 tiap-tiap bula..
Cukup 10 tahun dapat RM24,000 kan..
RM24,000 sekarang dengan yang akan datang agak-agak sama nilai tak??
Mesti tak kan.. sebab nilai matawang makin lama makin mengecil.

Tapi EMAS??
Cuba tukar RM200 kepada SIMPANAN EMAS..
Maksudnya kita beli dan simpan EMAS setiap bulan.. (cukup untuk bermula dengan 1gram sebulan)
10 tahun akan datang dah tentu dapat 120gram kan..
Nilai emas sekarang dengan nilai emas akan datang sama tak??
For sure tak kan sama! Sebab nilai emas tu makin berlipat kali ganda tingginya.

Cuba kita flashback masa zaman kita kecik-kecik dulu..

Dulu mak, nenek kita beli EMAS dengan harga RM36 per gram..
Sekarang tengok la harga dah jadi RM170++ per gram.
Masih tak nampak lagi ke UNTUNG nya kalau kita SIMPAN EMAS??

Kenapa Pilih 1Gram??
*Mudah, murah dan mampu milik. 
-Kebanyakkan orang fikir kalau emas je mesti mahal. Mesti orang berduit je yang mampu untuk beli emas ni. Memanglah, kalau fikir untuk beli berkilo-kilo emas tentulah harganya ratus-ratus ribu. Mind set ni yang perlu kita kikis. Dalam waktu kita menunggu nak mencukupkan duit yang beratus-ratus ribu tu sedar tak kita sebenarnya dah kerugiaan. Sebab emas semakin hari makin tinggi nilainya. Kecilkan skop, mulakan dengan 1gram sebulan dan teruskan istiqamah dalam menyimpan emas. Paling tidak setahun kita sudah ada 12gram. Buat masa sekarang harga 1gram boleh diperolehi bawah harga RM180. Semua orang mampu milik insyaAllah.

*Kegunaan semasa kecemasan.
-Kita tidak tahu mungkin ada ketika kita mempunyai krisis kewangan yang memerlukan wang. Mungkin nilai yang diperlu itu tidaklah terlalu besar. Cuba bayangkan kita mungkin memerlukan RM500, perlu ke kita untuk menjual emas yang beratnya 20gram? Dah tentu rugi kan. Ada baiknya kita jual emas yang kecil-kecil ini dari terpaksa mengorbankan emas yang besar nilainya. 

*Istiamah dalam menyimpan.
-Dengan 1gram insyaAllah kita mampu berterusan menyimpan kerana tidak memerlukan modal yang besar. Biar sikit-sikit kerana lama-lama membukit juga. Yang penting usaha kita untuk terus menyimpan kerana pastinya Simpanan Emas Menguntungkan.

Jom tukar Ringgit kepada simpanan EMAS! Powergold pilihan terbaik. Murah baq hang!

Saya sudah, Nur Sarah Alya sudah. Kami sudah. Anda bila lagi?

012-5466547 / 017-5040585