Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Showing posts with label Contest. Show all posts
Showing posts with label Contest. Show all posts

6 Mar 2014

Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru

Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru |

Assalamualaikum..
Kehidupan pada hari ini memang tidak dapat lari daripada tekanan atau stress. Pelbagai perkara boleh mendatangkan stress seperti kerjaya, keluarga juga masalah kewangan. Perlu kita ketahui bahawa stress juga boleh mendatangkan pelbagai masalah kepada diri sendiri terutama masalah kulit dan emosi. 
Kalau bercakap bab kecantikan, wanita dan cantik sudah pasti takkan dapat dipisahkan. Umpama 'kami buddies takkan terpisah'. Kecantikan adalah begitu subjektif untuk diperkatakan. Pengertiannya amat luas kerana membabitkan zahir dan batin. Kecantikan adalah anugerah Allah kepada setiap wanita di dunia ini. Wajah yang cantik yang dikurniakan Allah beserta kehalusan budi pekerti menjadikan definasi cantik itu bertambah bermakna bagi setiap wanita. Cantik diluar dan dalam disulami dengan pemikiran positif dan minda yang sihat. Pastinya kita akan kekal cantik!

Kulit wajah mulus sememangnya menjadi dambaan wanita. Tetapi tidak semua wanita dikurniakan kulit cantik tanpa sebarang masalah. Ada kalangan wanita berhadapan dengan masalah kulit antaranya kulit sensitif, kusam dan sebagainya. Masalah?? Banyak pilihan, rahsia dan ruang untuk kekal cantik ni sebenarnya.. 


Pemakanan Sihat
- Pemilihan pemakanan yang sihat dan seimbang sebenarnya akan melengkapkan hari-hari kita. Cabaran besar masa kini adalah melibatkan pemakanan. Faktor kesihatan kita juga banyak bergantung kepada pemakanan yang diambil. Terlalu banyak sumber-sumber makanan di pasaran sana yang tidak membantu mengekalkan kesihatan badan kita. Juga Makan sekadar perlu, bukan main belasah ikut nafsu. Atau lebih baik dan selamat jom kita ikut sunnah Nabi 'makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang'.  Bila tubuh kekal sihat, cergas, minda cerdas tentu akan menzahirkan kecantikan yang ada. 

Senaman Asas Kesihatan
- Selain mengamalkan tabiat pemakanan sihat dan rehat secukupnya, senaman juga merupakan salah satu komponen penting dalam gaya hidup sihat untuk kekalkan kecantikan. Ia merupakan sejenis riadah yang boleh dilakukan tanpa mengira umur, jantina dan pekerjaan. Senaman melibatkan aktiviti formal dan fizikal seperti berjogging, berlari, bersukan, berjalan kaki, berbasikal, tarian dan sebagainya. Mereka yang aktif bersenam dengan konsisten mempunyai kadar kematian lebih rendah berbanding mereka yang tidak aktif melakukan aktiviti senaman. 

Senaman membantu seseorang itu hidup dengan lebih cergas dari aspek fizikal dan mental. Senaman merupakan aktiviti yang perlu dirancang, diulang-ulang dan dibentuk mengikut kehendak dan keupayaan individu. Senaman yang dirancang hendaklah menghapuskan faktor-faktor risiko seperti kegemukan, peningkatan kemak dalam darah atau membuang tabiat tidak sihat dalam diri. Dengan aktiviti begini pastilah hidup kita akan lebih sihat, terancang dan tentulah menghasilkan output yang baik iaitu kekal sihat dan cantik.

Penjagaan Kecantikan Tradisional dan Moden
- Mana satu pilihan anda untuk kekal cantik, tradisional atau moden? Memilih untuk berhias sendiri, jamu buatan sendiri, urutan badan sendiri ataupun memilih cara moden untuk ke Spa, Saloon dan sebagainya?? Jangan tinggal kedua-duanya. Tradisional mahupun moden, kedua-duanya pasti dapat menyerlahkan kecantikan wajah dan tubuh kita.

Sesekali manjakan diri dengan rawatan spa apa salahnya. Anjung Jelita Spa & Beauty Centre menawarkan servis terbaik kepada wanita-wanita diluar sana. Tidak perlu risau kerana Anjung Jelita Spa ini diinspirasi berkonsepkan tradisional dan moden. Keselesaan dan kepuasan pengguna memang sangat titik beratkan. 100peratus produk organik tanpa bahan pengawet. Pasti anda akan menikmati rasa tenang dan selesa dan sangat sesuai dengan moto 3R mereka iaitu "Relax, Revive & Rejuvenate" yang membuatkan anda melangkah keluar dengan senyuman dan kepuasan.. 

Nak tahu lebih lanjut tentang Anjung Jelita Spa & Beauty Centre lokasi, servis yang ditawarkan dan promo yang sedang berlangsung, jom singgah SINI. Boleh Like juga Facebook mereka di SINI nanti. 

Yang perlu kita ingat, kekal cantik perlulah seiring dengan kekal sihat tubuh badan. Jangan hanya nampak cantik pada zahirnya tapi tubuh kita, dalaman kita terus dimamah usia. Cantik, sihat, cergas, semuanya atas usaha kita. "Wanita, Kuasa, Penampilan dan Kecantikan -Serlahkan kekuatan dan keyakinanmu"

-Terima kasih kepada team Denaihati yang memberi ruang kepada semua untuk mengenali dan mendapatkan serivs terbaik dari Anjung Jelita Spa ini.

Moga-moga berpeluang untuk menjadi salah seorang yang bertuah di #SBB2014, #SBBYEOS214 nanti. Mungkin ni boleh jadi hadiah kahwin ke =)


8 Dec 2013

KONTES U-BLOGGER

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

BANNER U-BLOGGER

Syarat-syarat Penyertaan

1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
      *sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".


  SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?


6. Follow blog, Like fanpage penaja dan Follow Google+ penaja.


Senarai Blog U-Blogger

U-Blogger Mk Syahir ~ fuh.my [klik]
U-Blogger Dik Bee ~ www.dikbee.com [klik]
U-Blogger Hafizzy Aziz ~ www.fizgraphic.com [klik]
U-Blogger Sue Izza ~ myputeri21.blogspot.com [klik]
U-Blogger Qaseh Dalia ~ www.qasehdalia.com [klik]
U-Blogger Nurramizah Fadzil ~ supersihat.com [klik]
U-Blogger Pari Pari Putih ~ www.paripariputih.com [klik]
U-Blogger Marqis Careno ~ marqiscareno.blogspot.com [klik]
U-Blogger Korakora Art ~ korakoraartdesign.blogspot.com [klik]
U-Blogger Zulhilmi Tempoyak ~ www.zulhilmitempoyak.blogspot.com [klik]
dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari [klik]



Senarai Fanpage U-Blogger
 




20 Oct 2013

Kontes Review Klinik Cinta

Assalamualaikum..

Kontes Review Klinik Cinta |

Kontes Review Klinik Cinta

Dah hampir sebulan kontes ni berlangsung (nak sampai ke penghujung dah pun) dan hari ni baru tergerak hati nak meneruskan menulis tentangnya (padahal dah berada dalam draf hampir 3minggu). Maaf, mungkin diatas kekangan masa dan idea terbantut di situ. Ahha, Contest Review KlinikCinta dot com.. Fuhh, garu kepala sat sebab bab review mereview ni serius aku memang failed!

Sebagai seorang perempuan yang memang sentiasa bermasalah 'Cinta' ni.. memang ku akui sedikit sebanyak aku memerlukan bimbingan, nasihat serta semangat dan pastinya klinik sebegini yang menjadi salah satu hala tuju. (Selalu juga ke sana tapi serius wehh nak komen sebab aku takut aku terlebih beremosi nanti bila melontarkan pandangan perihal perhubungan cinta ni)

jom ke www.klinikcinta.com
Cuma maaf, yang pertamanya bila aku masuk KlinikCinta ni.... my first impression ia seakan tak memanggil saya untuk masuk dan selongkar apa yang ada dalam klinik ni. Mungkin tentang tema kalernya. Dan mungkin juga sebab saya seorang perempuan, jiwa lemah plus lembut... kaler-kaler yang saya harapkan mungkin seperti pink ke, purple lembut ala-ala jiwang gitu. Hijau nice cuma.. terasa seperti bila saya buka main entrance masuk berjalan ke kaunter pendaftaran dan si dia bertanya "Ye cik, sakit ke?" dan jawapan yang mungkin saya beri "taklah, saya sihat. Hamster saya yang sakit," -Apa yang aku merepek ni? Sorri. Pendek cerita, macam buah-buahan dalam mangkuk di atas meja tu tak berjaya nak menarik aku untuk makan atau bantal dan cadar atas katil tu tak berjaya menggamit aku untuk landing dan tidur diatasnya walau tilam tu sangat empuk sebenarnya.

Tentang menu yang terpapar dibahagian atas, rasanya mungkin ada persamaan. Macam yang ditandakan merah di bawah. Klinik-Luahan-Masalah. Sekali pandang nampak ianya sama. Mungkin menu dan column tu boleh dilabelkan dengan tajuk lain yang masih lagi berkaitan dengan cinta. Cadangan seperti Keibubapaan mungkin, mertua-menantu juga mungkin boleh.


Dah cuba selongkar apa yayng ada di dalamnya. Suka, suka aku dengan hasil penulisan yang dipaparkan. Ada yang memang kena dengan batang hidung sendiri, ada yang aku rasa nak argue je. Ada yang memang aku sokong 100percent. Kiranya apa yang doktor-doktor klinik cinta cuba berikan tu ada untuk keperluan "PenCinta' ni. Cuma, kebanyakkan bahan bacaan 'Cinta' yang aku baca kebanyakkan banyak fokus kepada perhubungan cinta yang belum tentu menjadi. Maksudnya, blog KlinikCinta ni banyak memfokus kepada sebuah percintaan antara aku dan dia. Bukankah perkaitan CINTA itu luas, terlalu luas.. Sebelum berkahwin cinta, selepas berkahwin juga Cinta kan.. Hubungan beribubapa juga cinta, hubungan bersama Tuhan juga cinta, hubungan bersaudara juga cinta kan.. Harapnya dapatlah diluaskan fahaman cinta tu.

Sebolehnya, jangan terlalu memokuskan cinta remaja sahaja. Atau senang cakap, bukan hanya bila sakit je baru nak pergi klinik jumpa doktor. Tak sakit pun tetap nak pergi juga untuk terus menyemai rasa cinta yang ada. Menyiram, membaja, mencantas rerumput.. Jangan pulak meracun, kang layu dan terus terkubur pulak rasa cinta tu.

Mencadangkan KlinikCinta juga mengaitkan kisah, isu dan permasalahan remaja masa kini yang rasanya makin menjadi-jadi. Mencuba mencari solusi dalam permasalahan yang menjadi duri dalam daging dalam kehidupan masyarakat kita. Sekurang-kurangnya kita cuba menbentuk dan mendidik masyarakat, adik-adik yang masih lagi segar dari terjebak dengan perkara yang boleh merosakkan mereka. Mungkin juga boleh dapat bimbingan dari mereka yang benar-benar pakar. Sedikit ulasan atau petikan dari mereka yang layak seperti ustaz, pakar motivasi juga.

Okey, rasanya dah terlalu panjang. Saya memang tak reti nak review (bab templete, widget dan sebagainya memang tak reti saya nak ulas). Maaf, mohon maaf kalau tulisan saya di atas ni menyinggung mana-mana pihak secara sengaja mahupun tidak. Semoga KlinikCinta terus maju dan terus menjadi bahan rujukan yang hebat untuk pencinta di luar sana.

Terima kasih semua.

Kontes Review Klinik Cinta ini dianjurkan oleh Klinik Cinta dan di taja oleh Sweetkurma, Beautiful Places to VisitKongsiBersamaNora, Blogger Lelaki, Fuh.My, Khairul Zamri, Pondok KecilHasrulHassan, Aku PenghiburNurmujahidah, Nabila Biela, Sheda-ucu, Irwan Alessa, Shida Radzuan, Asyrof Asri, Eyma Lydia,  Jejari Comel dan Mohd Ridzwan dot com.

"Jika engkau ingin melihat indahnya Fajar.. maka engkau harus melalui gelapnya malam,"
-Habib Syech Abdul Qadir Assegaff- 

21 Jul 2013

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya

Assalamualaikum..

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Nak menang duit Raya? Haa, join kita join contest ni. Mana tau ada rezeki dapat duit raya =)

contest mega raua Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!
Agak-agak korang berapa duit eh syiling atas ni??

Tekaan ku ------> RM 328.78

Contest ini akan tamat pada 5 Ogos 2013 jam 11.59 mlm. Penyertaan yang dihantar selepas time tu akan terus direject tanpa sebarang notis. Sebaiknya masukkan blog fuh.my, media-siber dan gempak.org kedalam bloglist awak-awak untuk mengetahui update terkini dan secara tak langsung dapat mengetahui info pelik-pelik serta isu terkini (Atas kerelaan hati)..

Hadiah menarik, gempak dan hebat pastinya menanti pemenang bertuah.
Terima kasih dan all the best untuk semua.. 
Jomlah kita mencuba. Mungkin ini rezeki awak-awak kan...


"Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.my, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanti.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrul, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Net"