Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Showing posts with label Business. Show all posts
Showing posts with label Business. Show all posts

2 Apr 2016

Pakej Keahlian Powergold

Assalamualaikum..

Pakej terkini - Pakej Terkini Powergold
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’

Powergold ada 4 pakej keahlian :

1. Pakej Gold @ G : RM350 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat dinar 999.9 (0.5gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi


2. Pakej Gold @ G : RM380 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡7 produk kesihatan
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat website promosi
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)

7 produk tersebut ๐Ÿ‘‡

1.beauty n health juice rm129.00
2.power gold cafe rm49.90
3.power gold ori cafe rm39.90
4.power gold chocolate rm39.90
5.shiffa oil rm39.90
6.powergold I que memoree rm50.00

Ada 3 pilihan
๐Ÿ‘‡
pakej A extra i que memuoree
pakej B extra ori cafe
pakej C extra shiffa oil

➡Based on this, akan dapat 7 produk sekali daftar
➡6 produk wajib
➡Pastu pilih nak tambahan produk mana based on 3 pakej, A B C


3. Pakej Solid Gold @ SG : RM450 (ahli)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat suku dinar 999.9 (1.0625gram)
➡Dapat beli emas dengan harga ahli
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Dapat website promosi


4. Pakej SuperPowerGold @ SPG / RM3800 (stokis)
๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ๐Ÿ”ฎ
➡Dapat 2 dinar emas 999 @ 8.5 gram
➡Dapat beli emas dengan harga stokis (kurang RM2 dari harga ahli)
➡Dapat bonus repurchase (RM1/gram)
➡Upah key in repurchase (RM2/gram)
➡Upah register ahli baru ๐Ÿ‘‡
    ๐ŸŒผReg ahli : RM10
    ๐ŸŒผReg stokis : RM100


Jom mulakan 1Gram1Bulan1Keluarga yang pertama kita. Tak tahu nak mula bagaimana? Jom Whatsapp 017040585 insyaAllah kami bantu. Dari memula nak SAVING Emas je boleh terus jadi TAUKE Emas tau!

-dalam masa terdekat ni goldbar pun bakal dikenakan GST dah. Jadi, rebutlah peluang sementara harga masih rendah dan sebelum kena bayar gst tu. Nanti sekecil-kecil goldbar yang 1gram pun tak memasal je kena bayar gst 6%. Sakit hati weiii

5 Mar 2016

Profile Syarikat Powergold Dot Biz

Assalamualaikum..

Kerapkali dengar atau terbaca berkenaan Emas Powergold?? Famous betul Powergold sekarang ni kan. Jom baca kat bawah ni sedikit info tentang syarikat... boleh take note๐Ÿ‘‡


Profil Syarikat

๐Ÿ“ Powergold Dot Biz Sdn. Bhd. (1036711-K)

๐Ÿ“ No.768, Jalan Bukit Awi, 09000 Kulim, Kedah

๐Ÿ“ 100% milik bumiputera yang telah lama berkecimpungan dlm industri perniagaan emas selama 11 tahun.

๐Ÿ“ Syarikat terlibat dalam menghasilkan produk barangan emas, jualan runcit dan borong dan belian barangan emas terpakai.

๐Ÿ“ Selari dengan perkembangan dan kenaikan harga emas mendadak sejak 5 tahun kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa untuk membuka peluang kepada masyarakat untuk memanfaatkan keadaan ini dan seterusnya menjadikan ia sebagai suatu perniagaan yang menguntungkan baik secara ONLINE mahupun OFFLINE.

๐Ÿ“ Anak syarikat milik pembekal emas Amethyst Gold Creation Sdn. Bhd. (951063-K)

๐Ÿ“ Pengurusan & Pentadbiran
CEO~ En. Azrul
COO~ En. Takiyuddin

๐Ÿ“ Produk syarikat
1⃣ Produk kesihatan
2⃣ Emas 916 - barang-barang kemas perhiasan
3⃣ Emas 999
๐Ÿ‘‰ goldbar dlm nilai 1g, 5g, 10g, 20g, 50g, 100g, 500g
๐Ÿ‘‰ dinar dlm nilai 1/4 dinar (1.06g), 1 dinar (4.25g), 2 dinar (8.5g)

*Syarikat ni menjalankan perniagaan jual beli emas tulen. Powergold tak terlibat dalam pelaburan emas ye. Kami beli emas, kami dapat emas fizikal tu. Jadi, tak perlu ragu-ragu.
Terima kasih kerana membaca. I LOVE POWERGOLD!

Ops.. terlupa pulak. Sape nak beli emas murah, boleh msg/whatsapp kami ye 0125466547 / 0175040585

29 Feb 2016

Ukuran Rantai dan Gelang Bayi dan Dewasa

Assalamualaikum..

Jom hari ni kita ambil ilmu sikit tentang EMAS. Kita belajar ukuran untuk rantai tangan atau gelang tangan bagi dewasa dan kanak-kanak/bayi.

  1. Baby dan Kanak-kanak
  • Rantai Tangan - anggaran panjang 11cm -15cm
  • Rantai leher - anggaran panjang 38cm hingga 40cm
  • Bangle  - Diameter 3cm (12cm), Diameter 3.5cm (13cm), D 4cm(14cm), D 4.5cm (15cm)

Nak Tengok Barang Kemas Cantik-cantik?? Mehh cuci mata kat SINI
*pastu jangan lupa whatsapp kami ye mana yang berkenan tu. kami tolong kirakan harga dia berapa. 0125466547

     2.  Dewasa
  • Rantai Tangan - ukuran panjang 16cm hingga 20cm
  • Rantai leher - 45cm hingga 75cm
  • Bangle dewasa - Diameter 5cm (16cm), D 5.5cm(17cm), D 6cm(18cm), D6.5cm(19cm)  

Ukuran-ukuran diatas untuk rujukan andai kita nak buat belian barang kemas. Tapi untuk dapatkan ukuran yang tepat, ukurlah sebaiknya. Tak perlu bersusah payah. Guna kertas dan pembaris/teletape aje.

#SayaJualEmasMurah
www.taukeemas.com/aimacomel
0125466547 / 0175040585

27 Feb 2016

Kami Pencinta Emas

Assalamualaikum..

Kalau dulu, tak pernah tau pun pasal emas ni. Tak pernah ambil tahu pun tentang dia. Selepas 27 tahun baru pertama kali pakai barang kemas itu pun cincin tunang. Hahaha, kesian kan. Kalau cerita pasal goldbar, dinar lagi lah tak tahu apa. Sungguh!
Tapi tu semua dulu la... masa tu memang buta emas. Sekarang bila celik emas ni, semuanya nak emas sesaje. Terasa ruginya tak kenal emas dari awal-awal dulu. Takpelah, biar lambat dari langsung tak ambil tindakan pape kan. Jangan salah anggap ye, kita bukannya materialistik. Just nak secure, in case apa-apa yang berlaku masa akan datang paling kurang emas dapat membantu memberi kita sedikit dengan menggadaikan ia.


Boleh je korang nak simpan duit, tapi RM1 juta yang korang simpan hari ni dah tentu nilai dia takkan sama dengan masa akan datang tu kan. Tapi dengan RM1juta nilai emas hari ni Allahuakbar, korang akan dapat berganda-ganda nilai emas tu masa akan datang.

Sebab tu pesanan orang-orang yang berjaya 'ada duit je, simpanlah emas' dalam berbisnes apa-apa pun, jangan lupakan emas. InsyaAllah, biar sikit-sikit lama-lama berbukit. Gram to kilo insyaAllah.

Tak tahu nak mulakan macamana simpanan emas? Bermula dengan 1gram dulu pun dah cantik dari tak mula langsung tau. Sungguh, aura tu lain macam je bila kita dah rasa feeling emas tu.


Masih tak tahu nak dapat kat mana 1gram tu? Jomm.. nak emas murah tapi dijamin ketulenan dan diperakui oleh banyak pihak?? Whatsapp mama Sarah ni ye 0125466547 / 0175040585  atau feel free to visit SINI

23 Feb 2016

Aset Tanpa Hutang Dan Mampu Milik

Assalamualaikum..

Soalan cepu emas pagi ni kat gambar bawah ni.

Kome rasa agak-agak yang mana kome boleh beli tanpa berhutang?? Aset mampu milik. Orang muda budak-budak yang masih belajar atau anak-anak kecil yang ada tabungan pun masih mampu miliki. 


Jawapan Tun M kat atas ni dah cukup bagi kita guideline apa yang patut kita buat. Beli dan Simpanlah Emas. Kalau kita tak fikir pasal diri kita, kalau bukan untuk masa depan kita tapi fikirlah untuk masa depan anak-anak. Tak banyak pun, #1Gram1Bulan1Keluarga pun dah cukup dari takde langsung. 

Okey, Selamat Beramal! Sharing is caring. 
Opps sebelum terlupa, boleh msg/whatsapp 0125466547 / 0175040585 untuk kami bantu macamana nak beli Emas Goldbar, Dinar, Syiling Emas atau Barang Kemas Murah

1 Jan 2016

Jutawan Duit vs Jutawan Emas

Jutawan Duit vs Jutawan Emas |


Assalamualaikum..

Kalau baca tajuk kat atas tu, agak-agak mana satu pilihan korang?? Semua orang nak jadi jutawan kan. Okeyla, tak yah cerita juta-juta la. Kalau kita dibagi duit pulu-puluh, ratus ribu (senang cerita ribu-riban la) pun kita nak, budak kecik pun mau jugak kalau camtu. Kan, kan..

Jutawan Emas vs Jutawan Duit

Jom tengok perbandingan kat bawah ni. Lagi best, lagi senang paham.
Dengan keadaan ringgit yang semakin lemah ni, jadi korang rasa jutawan mana yang betul-betul hebat sebagai jutawan??? Fikir-fikir kan, selamat beramal ye.


Kalau nak belajar mengenai emas, bagaimana nak bermula menyimpan emas serendah 1gram, boleh je whatsapp saya ye. 0125466547 / 0175040585. Takyah segan, tak yah silu kita sama-sama belajar celik emas ni. 

29 Oct 2015

Jom Celik Emas | Kenapa Perlu Simpan Emas?

Jom Celik EMAS | Kenapa Perlu Simpan Emas?


Assalamualaikum.

Banyak sangat yang bertanya. Kenapa Perlu Simpan Emas??? Apesal nak simpan emas?? 

Tak nak ulas panjang-panjang. Baca point-point mudah kat bawah dan hadamkan.

  • Keuntungan Modal kenaikan harga emas 20-30% setahun
  • Melindungi nilai harta & kekayaan anda
  • Kalis inflasi tidak susut nilai
  • Simpanan yang tidak dimamah usia
  • Bernilai tinggi dan menjadi kebanggaan pemiliknya
  • Diiktiraf di seluruh dunia sebagai logam yang amat berharga
  • Mudah ditukarkan kepada wang tunai
  • Simpanan terbaik untuk masa depan
  • Aset terunggul selain rumah dan hartanah
Jom simpan EMAS! 1Gram1Bulan1Keluarga 

Nak beli emas goldbar dinar harga murah? Meh cepat Whatsapp 0175040585

Haa.. yang penting beli emas dapat emas fizikal ye. Jangan labur tapi akhirnya lebur! lagi satu yang paling penting lengkapkan diri dengan ilmu emas supaya kita tak mudah ditipu. Okey, tu je setakat hari ni.
#Powergold pilihan terbaik!

13 Aug 2015

1Gram 1Bulan 1Keluarga Powergold

1Gram 1Bulan 1Keluarga Powergold |

Assalamualaikum..
Nilai matawang Ringgit kita semakin hari makin jatuh. Semakin hari makin kecil nilainya. Kalau dahulu RM50 macam-macam barang boleh dibeli tetapi hari ini dengan nilai yang sama mungkin 2 atau 3 barang sahaja yang dapat diperolehi dengan not RM50 tu. Nampak tak kita yang keadaan ekonomi segara semakin membimbangkan. Inilah hakikat yang harus kita terima.
Untuk menunggu pihak berkuasa kerajaan melakukan sesuatu mungkin agak memakan masa. Tapi untuk memastikan kita terus berada di landasan yang selesa di kemudian hari, perubahan itu yang perlu kita sendiri lakukan.

KENAPA PILIH SIMPAN EMAS??

Kenapa mesti EMAS? Ada apa dengan EMAS
Mudah sahaja penceritaan dia. Perkhabaran yang mudah untuk difahami dan perbandingan yang jelas nyata bakal diperolehi.
Kita SIMPAN DUIT RM200 tiap-tiap bula..
Cukup 10 tahun dapat RM24,000 kan..
RM24,000 sekarang dengan yang akan datang agak-agak sama nilai tak??
Mesti tak kan.. sebab nilai matawang makin lama makin mengecil.

Tapi EMAS??
Cuba tukar RM200 kepada SIMPANAN EMAS..
Maksudnya kita beli dan simpan EMAS setiap bulan.. (cukup untuk bermula dengan 1gram sebulan)
10 tahun akan datang dah tentu dapat 120gram kan..
Nilai emas sekarang dengan nilai emas akan datang sama tak??
For sure tak kan sama! Sebab nilai emas tu makin berlipat kali ganda tingginya.

Cuba kita flashback masa zaman kita kecik-kecik dulu..

Dulu mak, nenek kita beli EMAS dengan harga RM36 per gram..
Sekarang tengok la harga dah jadi RM170++ per gram.
Masih tak nampak lagi ke UNTUNG nya kalau kita SIMPAN EMAS??

Kenapa Pilih 1Gram??
*Mudah, murah dan mampu milik. 
-Kebanyakkan orang fikir kalau emas je mesti mahal. Mesti orang berduit je yang mampu untuk beli emas ni. Memanglah, kalau fikir untuk beli berkilo-kilo emas tentulah harganya ratus-ratus ribu. Mind set ni yang perlu kita kikis. Dalam waktu kita menunggu nak mencukupkan duit yang beratus-ratus ribu tu sedar tak kita sebenarnya dah kerugiaan. Sebab emas semakin hari makin tinggi nilainya. Kecilkan skop, mulakan dengan 1gram sebulan dan teruskan istiqamah dalam menyimpan emas. Paling tidak setahun kita sudah ada 12gram. Buat masa sekarang harga 1gram boleh diperolehi bawah harga RM180. Semua orang mampu milik insyaAllah.

*Kegunaan semasa kecemasan.
-Kita tidak tahu mungkin ada ketika kita mempunyai krisis kewangan yang memerlukan wang. Mungkin nilai yang diperlu itu tidaklah terlalu besar. Cuba bayangkan kita mungkin memerlukan RM500, perlu ke kita untuk menjual emas yang beratnya 20gram? Dah tentu rugi kan. Ada baiknya kita jual emas yang kecil-kecil ini dari terpaksa mengorbankan emas yang besar nilainya. 

*Istiamah dalam menyimpan.
-Dengan 1gram insyaAllah kita mampu berterusan menyimpan kerana tidak memerlukan modal yang besar. Biar sikit-sikit kerana lama-lama membukit juga. Yang penting usaha kita untuk terus menyimpan kerana pastinya Simpanan Emas Menguntungkan.

Jom tukar Ringgit kepada simpanan EMAS! Powergold pilihan terbaik. Murah baq hang!

Saya sudah, Nur Sarah Alya sudah. Kami sudah. Anda bila lagi?

012-5466547 / 017-5040585
     

13 Dec 2013

Coklat AMP Dan Kismis Aura Genius

Assalamualaikum..

Coklat AMP dan Kismis Aura Genius |


Produl ini mengandungi nilai nutrien semulajadi untuk menampung kekurangan zat dan nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan khususnya untuk minda yang cerdas dan cergas. Nutrisi yang tepat boleh membantu untuk mempertingkatkan pencapaian.

Cabungan IQ + EQ + SQ dan ditingkatkan lagi kepada perkembangan fizikal dan dikuatkan dengan susu kambing, coklat, lotus seed, DHA, pegaga, Vitamin A,B dan C serta suntikan getaran tenaga aura.


Jom tengok video di bawah ni untuk lebih kefahaman dan lihat testimoni..


Cara makan : Bermula dengan Bismillah, Selawat dan disertai doa. Makan 2-4 biji setiap hari. Kita berikhtiar dan berusaha, InsyaAllah Allah akan tunjuk jalan.

Harga : RM 63.00 Sekotak (1botol Coklat + 1botol Kismis).

Berminat untuk mendapatkan Coklat AMP dan Kismis Aura Genius serta produk Ekslusif AuraLife yang lain? Hubungi  012-5466547 (call/sms/whatsapp).


5 Dec 2013

Aura CEO Coffee

Assalamualaikum..

Aura CEO Coffee | 


Aura CEO Coffee terkenal dengan getaran tenaga aura. Disuntik dengan izinNya bacaan Al-Quran, ayat-ayat Ruqyah, Al-Muawizat dan Selawat Syifa.

Kandungan 4 dalam 1 :
Kopi biji Arabica, Roselle, Red Yeas, Lotus Seed @ Lotus Teratai.

Kelebihan dan Khasiat Aura CEO Coffee :

  • Menenangkan fikiran.
  • Membantu keyakinan diri.
  • Membantu menambah tenaga.
  • Membantu mengurangkan kolestrol.
  • Membantu mengurangkan berat badan dan rasa lapar.
  • Menghilangkan rasa mengantuk.
  • Membantu melawaskan pembuangan air besar. 

Testimoni Pengguna :


Harga Sekotak (mengandungi 15 paket kecil) :  RM 32.00

Nak cuba mendapatkan Aura CEO Coffee? Boleh hubungi 012-5466547 (call/sms/watsapp).


29 Nov 2013

Aura Cun Kolagen

Assalamualaikum..

Aura Cun Kolagen | 


Kandungan :
Maltodextrin, Guarana Extract, hydrolyzed Marine Collagen, Mixed Berry Extract (Strawberry, Bilberry, Rasberry, Elderberry, Blackcurrant, Red Beet), Vitamin C, L-Glutathione.

Cell Plus merupakan makanan kecantikan dan kesihatan yang dirumus dari serbuk kolagen marin terhidrolisis tulen gred tinggi, menawarkan kadar penyerapan yang tinggi dan mengandungi pelbagai asid amino yang lengkap dan berkhasiat.

Diperbuat daripada bahan semulajadi tanpa pengawet. Sugar Free!

Manfaat dan khasiat Aura Cun Kolagen :

  • Membekalkan nutrien untuk menyuburkan kulit, rambut dan kuku dari dalam badan.
  • Membantu mencerahkan kulit.
  • Meningkatkan stamina dan tahap tenaga.
  • Menegangkan dan melembapkan kulit secara maksimum.
  • Melambatkan proses penuaan sel-sel lain seterusnya memperlahankan keseluruhan proses penuaan.
  • Membantu untuk merangsang sistem imun.
  • Mengurangkan selulit.
  • Menguatkan folikel rambut dan mengurangkan keguguran rambut.
  • Menyembuhkan luka-luka dalaman.
  • Meremajakan kulit.
  • Menghilangkan kedutan di wajah.
  • Menguatkan sel-sel tulang dan memperkuatkan gigi.
  • Sesuai diambil oleh ibu mengandung untuk mencantikkan kulit bayi dan memperbanyakkan susu ibu.

Cara Pengambilan :
Campurkan 1 paket Cell Plus bersama air biasa (200ml) sejuk atau mineral water dan kacau disertai bacaan bismillah dan selawat sehingga larut sebelum diminum. (Tidak digalakkan menggunakan air panas).
Minum 1 atau 2 paket sehari sebelum atau selepas makan, sebaik-baiknya sebelum tidur malam. SANGAT BERKESAN!

Harga sekotak : RM 120.00 (mengandungi 15 paket)


26 Nov 2013

Jus Aura Delima Salsabila

Assalamualaikum..

Aura Delima Salsabila |


Dalam sebuah hadits mauquf dan marfu', Nabi Muhammad SAW bersabda bahawa buah delima termasuk dalam buah syurga.
"Tiada satu pun buah delima yang kalian tanam, melainkan ia dibuahi dengan biji buah delima Syurga".

Kebaikan dan Khasiat Jus Aura Delima Salsabila membantu dalam :

  • Meningkat daya tahan dan melawan jangkitan kuman
  • Menyerlah keremajaan dan kehalusan pada kulit
  • Memberikan bentuk badan yang ideal.
  • Melindungi kelenjar prostat, payudara, pundi kencing, organ paru-paru dan kulit dar ancaman kanser.
  • Menguatkan jantung dengan menghalang pembentukan plaque dan melancarkan pengaliran darah.
  •  Menurunkan kadar LDL (kolestrol jahat) dan meningkatkan aras HDL (kolestrol baik).
  • Meningkatkan aktiviti dan fungsi minda dan menguatkan ingatan.
  • Menguatkan keupayaan dan stamina badan.
  • Mempercepatkan penyembuhan luka.
  • Menguatkan rawan, otot, sendi dan mencegah osteoporosis.
  • Mengurangkan gastrik dan menggalakkan flora usus yang sihat.
  • Melindungi badan daripada penuaan pramatang. 
Kumpulan Nasyid terkenal negara, Rabbani juga merupakan pengguna Aura Delima Salsabila
Cara minum :
~Minum 2 sudu besar, 2-3 kali sehari. Sebaiknya diambil sebelum sarapan atau ketika perut kosong. 

Harga sebotol (380ml) : RM 120.00 (SM)

Boleh mencuba hari ini dan anda pasti akan merasa perubahannya. Berminat untuk mendapatkannya boleh menghubungi 012-5466547 (call/sms/watsapp). 

Nak mencuba Produk Ekslusif AuraLife yang lain? Jom kita ke SINI. Nak anak yang cemerlang, jom baca SINI.

4 Oct 2013

Luahan Dr Azizan Osman Berkaitan 'Saya Kantoi Menipu'

Assalamualaikum..

Luahan Dr Azizan Osman Berkaitan 'Saya Kantoi Menipu' |

Photo: 'Kualiti emosi kita menentukan tahap kualiti kehidupan kita'

{like & share}

Master Your Business @ De Palma Hotel Shah Alam pada 2 - 6 Oktober 2013

Kepada yang masih belum sahkan tempat duduk. Sila hubungi 016 261 4432 atau 016 261 4437 (Rovica)

admin fina
Dr Azizan Osman
Sebelum ni ada terbaca di laman-laman blog bercerita tentang luahan dan nada kesal peserta program tentang Dr. Azizan Osman yang dikatakan kantoi menipu peserta yang mengikuti program beliau. Aku anggap cerita tu dah berakhir tapi semacam pulak bila berita tu dikatakan bertiup kembali.

Bermacam tohmahan dan pandangan buruk dilemparkan kepada beliau sampai aku rasa lebih baik aku tak baca. Tak naklah aku rosakkan hati dan minda aku dengan benda-benda buruk. Dan kejap tadi ni aku terbaca post beliau di laman sosial berkaitan isu ni. Boleh baca dibawah ni yang dikopi pasta kan ye. Mohon fahamkan,

[Saya kantoi menipu?]

Asalnya saya tidak bercadang untuk komen kerana Puan Hajah Yasmin, CEO Richworks telah bersuara mengenai isu ini sebelum ini. Tetapi di atas permintaan ramai inbox saya terima dari anak murid saya, saya kongsikan di sini perasaan saya.

Saya rasa sedih pun ada, rasa kecewa pun ada, rasa marah pun ada. Itulah yang saya rasa beberapahari ini bila ada pihak tidak bertanggungjawab yang membuat viral provokasi kononnya [Dr Azizan kantoi menipu] di laman media sosial beberapa hari ini. Jujurnya saya agak terperanjat bila diberitahu ada lagi percubaan orang yang cuba fitnah dan memburukkan nama saya sedangkan saya baru sahaja selesai mengadakan sesi perkongsian ilmu bagaimana membina hidup berjaya dunia akhirat dengan kembali kepada sunnah berniaga selama 3-hari di satu program bernama Intensif Jutawan Industri bersama lebih 4,300 orang, tak ada pula saya dapat komen saya menipu di dalam program yang saya ada di hadapan mereka?

Rupa-rupanya ia satu isu basi yang cuba di "spin" kan untuk menarik orang ke laman web mereka. Isu cik peserta ini sebenarnya adalah satu salah faham yang telah pihak CEO baru Richworks iaitu Hjh Yasmin telah selesaikan sebelum ini cuma kesilapan kami ialah tidak meminta cik peserta tersebut menurunkan posting tersebut tetapi beliau telah menjelaskan di FB beliau yang ianya telah selesai dengan baik di kedua-dua pihak. Saya kecewa bukanlah kerana nama saya di promosikan begitu rupa, tetapi saya kecewa dengan sikap segelintir masyarakat saya yang mempunyai daya pemikiran yang sangat cetek. Saya mungkin dituduh menipu oleh 1 atau 2 orang dan boleh sembunyi daripada apatah lagi 4,000 lebih peserta yang hadir live bersama saya siang malam? Saya memperjuangkan agar bangsa saya bangkit membina kekuatan ekonomi dan kembali menguasai perniagaan serta membina tahap kewangan yang membuatkan kita mampu berzakat dan bersedekah dengan banyak. Salahkah saya? Jika anda tidak suka saya, sesi seminar saya bukan untuk anda tetapi buat mereka yang mahu memperbaiki tahap hidup mereka. Kita bangsa yang banyak hutang, banyak masalah moral, banyak persengketaan politik serta langsung tidak ada kekuatan ekonomi. Bila lagi kita mahu bangkit??

Nasihat saya kepada mereka, bertaubatlah jika anda muslim. Setiap perkara baik yang kita lakukan, malaikat catit dan pasti Allah swt balas, begitulah sebaliknya. Hidup ini tidak lama dan kita perlu menempuh kematian, alam barzah dan pertimbangan serta keadilan di Mahsyar nanti. Saya doakan hidayah buat mereka ini dan mereka yang terlibat menyebarkannya. Kesian sebenarnya kan? 

#DrAzizanOsman   

~Saya pernah mengikuti beberapa program beliau, saya juga adalah salah seorang dari beratus ribu anak didik beliau. Jangan sesekali kita menilai orang tanpa kita kenali siapa dia. Cuba sekali anda turut serta dalam program (kalau tak mahu bayar cari yang free punya) dan pasti anda akan dapat rasa dan serap energi  yang sentiasa beliau salurkan tu. Ikhlas atau tidak, anda sendiri nilaikannya nanti. Dan akui lah hakikat kehidupan, manusia itu tidak pernah sempurna. .. Terima kasih kerana sudi membaca. 

30 Aug 2013

Rahsia Menjadi Kaya & Berjaya

Assalamualaikum..

"Sesiapa pun boleh berjaya asalkan mereka memiliki keinginan yang tinggi untuk berjaya. Mereka juga harus bersedia untuk meniru jejak langkah orang-orang yang sudah berjaya. 'Diam, Dengar dan Ikut," 
- Dr. Azizan Osman, seorang mentor yang telah kaya dan berjaya


Kegagalan merupakan pelengkap kepada setiap kejayaan. Kegagalan bukan bertentangan dengan kejayaan, ia sebenarnya saling melengkapi. Kata lawan sebenar untuk 'kejayaan' ialah 'langsung tidak pernah bertindak' ataupun tidak pernah mencuba. Hanya orang yang putus asa, lemah semangat menerima kegagalan sebagai takdir ilahi qada dan qadar.

"Nothing in life is to be feared. It is olny to be understood."

Tuhan murka pada mereka yang mudah putus asa. Setiap kejayaan perlu menerima kegagalan seperti yang dialami oleh Nabi Yunus a.s, bila baginda tidak berani gagal dan dihumban ke dalam laut termasuk ke daalm perut ikan nun maka dia berdoa 'la illa ha illa anta subhanaka inni kun tum minaz zalimin'

Semua jutawan baharu di dunia memiliki sifat sama iaitu Berani Gagal. Mereka semua berani berimpian, berani mencubam berani gagal dan berani untuk mencapai impian ingin direalisasikan.

Fakta tentang Kejayaan dan Kegagalan :

1. Orang yang berjaya kebih banyak kali gagal dalam kehidupan mereka.
2. Hanya mereka yang mempunyai kekuatan untuk bangkit semuala akan terjamin kejayaan.
3. Setiap usahawan akan gagal secara purata 3.8 kali atau 4 kali sebelum menemui perniagaan yang sesuai untuk mencapai matlamat serta impian mereka.
4. Kejayaan sebenar ialah kebolehan seseorang beralih dari satu kegagalan dan bangkit semula dari kehidupannya.

Kejayaan setiap manusia datangnya dari ilmu pengetahuan dan sikap yang baik. Sikap adalah segala-galanya, dan kita mesti mengubahnya untuk mengubah kehidupan kita. Hanya dengan ilmu kita boleh menambah ilmu. Lebih banyak kita memberi, lebih banyak kita perolehi. "the more you give, the more you get". Ilmu tak boleh datang kepada kita melainkan kita perlu mencari.


"Harta tidak akan berkurangan dengan sebab bersedekah, dan Allah akan menambahkan kemuliaan bagi hamba-Nya yang pemaaf dan orang yang bertawadhu (rendah hati), akan Allah angkat darjatnya"
-Hadis Riwayat Muslim

26 Aug 2013

Kenapa Diri Payah Berubah?

Assalamualaikum..


Sejujurnya, kita sering merasa terkilan pada diri sendiri apabila bercakap mengenai membuat perubahan. Kita sering berada di takuk lama dan copy paste pencapaian semalam untuk hari-hari mendatang di sepanjang laluan hidup. Kita seperti tidak punya api di dalam untuk mencipta perubahan bermakna. Kita sering didorong untuk menjadi lebih baik;
Sesiapa yang hari ini lebih baik dari semalam dia orang yang untung. Sesiapa yang hari ini sama sahaja dengan semalam dia orang yang rugi. Sesiapa yang hari ini lebih buruk dari semalam dia orang zalim,

Perubahan perlu pada setiap 24 jam. Hari semalam yang telah ditinggalkan dengan bekas yang samar perlu menjadi pemacu kecemerlangan hari ini. Cuba kita bayangkan berapa banyak peningkatan yang berjaya dilakukan sejak 365 hari yang sudah. Alangkah hebatnya seorang itu pad tahun ini! Pastikan bagi suruhan itu matlamatnya adalah takwa, tapaknya iman. Pelaksanaannya, dua perkara yang berjalan seiring; jangan buat maksiat dan bina ketaatan. Perubahan akan lengkap apabila pendorong dalamannya adalah cita-cita meraih keredhaan Allah. Pakej ini berupaya membina diri seorang Muslim.

Dengan pendekatan ini, Rasulullah SAW telah berjaya memacu para Sahabat daripada 'Zero to Hero' daripada masyarakat yang musnah tidak berharga kepada penguasa dunia henat selamat berzaman-zaman lamanya. Kita dapati, Rasulullah SAW memulakan usaha dakwahnya pada usia 40 tahun dan tamat apabila baginda wafat pada usia 63 tahun.

Rasulullah hanya mempunyai tempoh 23 tahun untuk membina suatu asas tamadun gemilang dengan pengikut berbilion jumlahnya hingga ke hari ini. Alangkah singkat masa tetapi hasil didikan Baginda tahan berkurun-kurun lamanya. Ia sesuatu yang benar-benar hebat!


#pilihan kita golongan yang mana?

23 Aug 2013

Ciri-Ciri Usahawan Yang Berjaya & Berpotensi Berjaya

Assalamualaikum..

Nak berniaga? Cuba check anda ada tidak ciri-ciri utama usahawan yang berjaya.

15 Ciri-ciri Usahawan (Muslim) Yang Berjaya atau Berpotensi Berjaya :-

1- Sikap yang bagus (GREAT ATTITUDE)
2- Sentiasa berfikiran positif walaupun orang lain negatif (POSITIVE MENTAL ATTITUDE)
3- Sentiasa yakin & passionate (ghairah) dengan kekuatan produk atau perkhidmatan mereka (High confident)
4- Berjiwa & berfikiran besar tetapi tebal muka
5- Berkeyakinan tinggi walaupun sebenarnya tidak berapa yakin
6- Sentiasa belajar dan membina khazanah ilmu dari yang terbaik atau pengalaman jatuh bangun orang lain
7- Sentiasa cari peluang untuk membina perhubungan dengan orang lain yang lebih berjaya
8- Bagus dalam pengurusan masa
9- Berdisiplin tinggi
10- Never give up (Tidak ada perkataan putus asa di dalam kamus hidup mereka)
11- Suka bersedekah
12- Menjaga komitmen berzakat
13- Menjaga ibu bapa lebih dari diri sendiri
14- Menjaga urusan Allah swt lebih dari diri sendiri
15- Mencintai Rasulullh saw dan memperbaiki diri mengikut sunnahnya

#Dr Azizan Osman

22 Jul 2013

AuraLife : Aura Minda Pintar | Kelebihan Aura Minda Pintar

Assalamualaikum..

Aura Minda Pintar |

Produk Aura Minda Pintar adalah hasil gabungan tablet IQ + EQ + SQ & ditambah dengan perfume Aura Genius yang dihasilkan oleh ZZ Auralife Sdn. Bhd. Produk ini sesuai untuk digunakan oleh semua peringkat umur. Formula ini membantu mempertingkatkan kecerdasan minda (IQ), mengimbangi emosi (EQ), konsentrasi & memori.



Kelebihan Produk Aura Minda Pintar
  • Mencergaskan minda & IQ serta mengatasi tekanan perasaan.
  • Memberi kesegaran berfikir serta menguatkan daya ingatan.
  • Memberi kesegaran akibat keletihan & kelesuan.
  • Mengharmonikan fizikal & mental.
  • Mengembalikan fungsi organ-organ yang telah lemah. 
  • Membantu meningkatkan penyaluran oksigen ke otak dengan sendirinya & seterusnya menjadkan minda pintar dan positif.
  • Memberikan minat serta kemahuan untuk belajar.

Testimoni : Alhamdulillah, sejak mak beri adik-adik makan Aura Minda Pintar ni (bermula awal tahun lalu) adik-adik berjaya memperoleh keputusan yang cemerlang. Nurul Anis mendapat 8A PMR 2012 (kini form4 Sek Men Sains Muar)boleh klik entri SINI & Muhammad Amin dapat 11A SPM 2012 (kini sedang membuat persediaan untuk ke Amerika Syarikat under JPA Mara) boleh klik SINI
(berdasarkan pengalaman ahli keluarga sendiri).

Jualan 
1kotak  = RM60.00 (S/M),   RM63.00 (S/S)
(satu kotak bersamaan 40bj)

Jika berminat boleh menghubungi talian 019-3702204 / 012-5466547 (call/sms/watsapp)

Mahu Produk Ekslusif AuraLife yang lain? Boleh klik AuraLife Menyinari Kehidupan Anda

Entri lain berkaitan AuraLife :







Berusaha dan berikhtiar, insyaAllah Allah akan tunjuk jalan..


16 Jul 2013

AuraLife : Wangian AuraLife | Kelebihan Produk AuraLife

Assalamualaikum..

Wangian AuraLife / AuraLife Perfume |


pelbagai wangian
Kelebihan Produk AuraLife

Alami kemodenan minyak wangi yang tersohor keharumannya, keselesaannya, keceriaannya yang pasti melakar senyuman seri wajah.
  • Membantu keintiman suami isteri
  • Memberi keyakinan diri
  • Membangkitkan seri wajah
  • Mengubah sikap panas baran serta mengatasi tekanan perasaan
  • Memberi ketenangan zahir dan batin
  • Mencerdaskan minda dan ilmu
  • Menghilangkan perasaan gugup, murung serta mudah terkejut
  • Memberi kesegaran akibat keletihan
  • Memulihkan tenaga semulajadi
  • Mendinding diri dari gangguan makhluk halus
Harga Jualan :  
1 Botol  =RM 30.00 (S/M),   RM 33.00 (S/S)  

Jika berminat boleh menghubungi 019-3702204 / 012-5466547 (call/sms/watsapp)

Mahu Produk Ekslusif AuraLife yang lain? Boleh klik link AuraLife Menyinari Kehidupan Anda


Entri lain berkaitan AuraLife :




Aura Minda Pintar

AuraLife Menyinari Kehidupan Anda

Assalamualaikum..

Produk Ekslusif AuraLife |


Apa itu Aura?
Aura dan getaran adalah dikaitkan dengan gelombang pada frekuensi tertentu yang berlegar di sekitar tubuh manusia. Ia juga dikaitkan perlanggaran atom, elektron dan elemen di sekitar tubuh yang menghasilkan tenaga. Kesan kekuatan gelombang ini boleh dilihat dengan pandangan fizikal ke atas mereka yang mempunyai banyak aura dan getaran positif.Aura merupakan potensi diri yang dimiliki setiap manusia, aura merupakan energi tubuh yang terpancar dari jiwa dan raga manusia.

Apa kaitan Aura dan AuraLife?
AuraLife telah menggegarkan industri perniagaan berasaskan minyak wangi dengan berbagai jenis wangian yang mampu membangkitkan dan meningkatkan aura. Permulaan, Auralife hanya memasarkan satu produk minyak wangi sahaha dan mampu mengutip hasil jualan sebanyak 1Tan sebulan pada 2008. Mahu kenali AuraLife? Boleh baca AuraLife Menyinari Kehidupan


Syarikat dan jenama AuraLife terus berkembang dengan dengan melancarkan produk-produk terbaiknya antaranya Aura Minda Pintar yang mana ianya mendapat permintaan yang tinggi dan mampu menandingi produk perfume auralife.

Berikut adalah Produk Ekslusif AuraLife :













AuraLife Menyinari Kehidupan.. Mahu memiliki produk hebat Auralife? atau mahu menambah pendapatan melaluinya? Hubungi kami.. 019-3702204 (call/sms) / 012-5466547 (call/sms/watsapp)

Entri lain berkaitan Auralife :



11 Jul 2013

Tips : Menarik Kejayaan dan Kebahagian

Assalamualaikum..

Setiap pagi, sebelum keluar mencari rezeki pejam mata sebentar dan niat supaya sentiasa berfikiran positif dan berwajah ceria. Ini kerana getaran positif sentiasa menarik perkara-perkara positif mendekati kita.

Perkara ini sesuai dengan seruan Nabi Muhammad "Elakkan terlalu membebani jiwamu dengan semua kesedihan hati. Hiburlah dirimu dengan hal-hal yang ringan dan membahagiakan kerana apabila hati terus dipaksa memikul beban-beban yang berat, ia menjadi buta."


Selamat berpuasa..