Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Showing posts with label Blogger Buddy. Show all posts
Showing posts with label Blogger Buddy. Show all posts

22 Dec 2013

Terima Kasih Sifu, Terima Kasih Nuffnang

Assalamualaikum..

Kalau korang tanya pasal Nuffnang, sungguh aku tak pernah ambil peduli pun pasal dia selama ni. Bila orang lain update pasal rezeki dari nuffnang ni, aku hanya mampu ucap tahniah. Untuk blog sendiri aku nak menaruh harapan bak kata Mr Arrogant dulu-dulu tu 'memang tak arrrr'

Tapi bila lama-lama, aku terfikir juga selepas SIFU aku brain wash kepala otak ku tempoh hari. Panjang lebar hujung jari beliau berkata-kata. Aku kira ini adalah pandangan, nasihat dan idea ikhlas dari beliau. Dan siapa tak suka bila mereka yang hebat memberi kata-kata perangsang begitu rupa kan. Ianya memotivasikan aku dan blog kerdil ni! Haa, jom baca kat bawah ni. (Boleh ke entri SINI juga)

Dan akhirnya.. aku mencuba jugak untuk tinjau-tinjau dekat wilayah incik Nuff tu. Benda-benda yang aku tak peduli selama ni aku cuba penuhi. Update apa yang patut. Hantar tiket, benda yang paling segan aku nak buat at last aku buat jugak. Kelakar kan sebab dalam tu aku asyik dok tanya soalan je (maklumlah orang baru, banyak sangat kemusykilan). Tapi sebelum tu aku nak ucap terima kasih bebanyak dekat kak @dikbe yang tolong bantu aku fix iklan Nuff ni atas bawah. Thanks akak...

Baru lah ternampak 'On Going' tu.. Alhamdulillah, terima kasih kepada Nuffnang sebab sudi jugak pandang blog ni. Total amount yang terpapar kat akaun nuffnang aku pun nampaknya dah makin bertambah dengan baik. Betullah orang kata, Sabar. Tapi tetap kena usaha juga kan. Mungkin bagi orang lain, dah tak heran sangat dengan benda ni tapi bagi aku yang baru bermula ni, ia adalah permulaan yang sangat baik.

Sekali lagi, aku nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga untuk SIFU yang juga merangkap MENTOR aku selama berblog ni. Kak Dikbee, terima kasih bebanyak juga. Dan untuk semua, terima kasih atas sokongan dan kasih sayang korang. Walaupun aku mungkin makin jauh, tapi aku harap sangat blog ni akan terus hidup. Selamat Maju Jaya untuk semua,


4 Sep 2013

Terima Kasih... dan Selamat Hari Jadi

Assalamualaikum..

Entri ni adalah entri penghargaan untuk seorang sahabat yang juga merupakan sifu aku dalam kewujudan blog ni. Seseorang yang aku mula kenal blognya setahun yang lalu sewaktu aku masih blur-blur apa itu blog (sehingga kini pun masih slow-slow menapak). Seseorang yang sehingga kini aku masih tidak mengenali siapa orangnya. Betul, kalau anda tanya siapa dia, aku tidak mampu menjawabnya. Aku hanya kenal beliau hanya melalui blog sahaja.



Aku anggap beliau seorang yang sangat hebat, seorang cikgu yang senang memberi tunjuk ajar kepada anak didik. Seorang yang tak lokek ilmu lebih-lebih lagi dalam bab-bab editing blog ni (aku lah salah seorang yang sampai sekarang hampeh, kalau pasal edit blog serius memang aku failed!)

Okey, just nak ucap Selamat Hari Jadi (yang ke berapa aku tahu) kepada pemilik SilenceBlogz. Semoga terus dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang berpanjangan.. Dan doaku semoga perjalanan hidup beliau di permudahkan..

(Mana dia? lamanya tak update blog..)


"Hidup manusia selamanya dikawal oleh dua emosi, iaitu takut dan tamak."

7 Jul 2013

Blogger Buddy | Timizero.my

Assalamualaikum..


Untuk pertama kalinya.. entri ni merupakan penghargaan terima kasih yang tak terhingga kepada my best blogger buddy iaitu www.timizero.my Erm, kenapa aku pilih timizero.my? Ahha, jawapan dia mudah sangat. Pertama  +Hatimi Tahirruddin  iaitu pemilik blog www.timizero.my merupakan orang yang paling rajin singgah kat laman usang aku ni. Tak percaya? korang boleh tengok kat bawah sekali blog aku. Haaa, betul tak terpampang nama beliau =)

Alasan yang kedua, beliau sudi buat entri pasal 'gadis melayu terakhir' ni. Tak percaya jugak? Pe kata korang klik link SINI nanti. Terima kasih sangat-sangat kat beliau. Aku tak pernah terfikir pun pasal entri yang beliau buat ni. Banyak kali sebenarnya aku cakap yang aku kagum sangat dengan beliau ni. Bukan setakat kagum, tapi aku jeles sangat dengan blog beliau. Mesra pengguna, mesra alam dan serius memang aku cemburu. Banyak kali aku tinggalkan komen kat blog beliau dengan ayat yang serupa (aku jeles dengan blog ni)  hehehehe,


Aku suka dengan penulisan yang beliau lakarkan setiap entri. Tak kisah la berkisar tentang pe pun. Pasal lagu, muzik, silence day.. He's good as a writer dan beliau banyak berkongsi ilmu tentang muzik. Dan hari tu aku terasa nak belajar dari beliau. Nak belajar camne beliau menghasilkan karya-karya penulisan. Tu sebab la aku cuba selongkar entri-entri terdahulu beliau. Permulaan beliau pun dah cukup baik. Baru je beberapa bulan tapi hebat la blog timizero.my ni

Seterusnya sebab beliau ada bagi aku hadiah. Banner comel. kaler pink lagi tu. Katanya hadiah penaja misteri untuk 4 orang juara komen di blog beliau. Aku salah seorangnya yang dapat. Thanks again to you +Hatimi Tahirruddin dan penaja misteri. Tapi.. aku tak amik lagi sebab aku tak reti, ngek betul kan aku ni. hehehehe, okey-okey esok aku amik eh

Kepada +Hatimi Tahirruddin terima kasih banyak-banyak. Macam yang beliau cakap, moga persahabatan di alam maya ni akan terus berkekalan sampai bila-bila.

Kepada semua, jom singgah dan kenal dengan blog www.timizero.my ni. Tak rugi korang kenal dengan beliau sebab beliau ni merupakan jaguh komentar. Mana-mana blog aku pergi mesti ada nama beliau dalam top ten sebagai pengomen tegar. Jom ramai-ramai kita buat kawan dengan beliau. Klik je mana-mana link kaler merah kat atas tu eh.  

~Maaf, entri ni aku nak buat dalam tempoh seminggu yang lepas. Tapi asyik tak sempat je. Sorri eh. Aku sangat menghargai.. (penghargaan -salah satu perkara yang aku belajar dari blog www.timizero.my)