Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

19 Feb 2013

Tenggelam Timbul

Assalamualaikum..

Hai semua sahabat-sahabat tersayang. Firstly, I nak cakap yang I sayang sangat kat korang-korang. Sungguh, tak tipu. Walau siapa pun awak, awak dan awak.. dan hakikat yang tak dapat nak ku sanggah adalah ----> aku rindu kamu..

Kesedihan melanda diri, hati terdera kembali. Aku masih tetap begini. Hari ni timbul, esok hari tenggelam dan timbul kembali. Agak-agak aku ni jiwa apa lah ye?? Sakit sebenarnya sekali timbul tapi 2 kali tenggelam. siap lemas dan kelemasan. Tapi time-time aku lemas ni lah aku memang sedar yang... aku sangat sayangkan dunia ni. Dunia blog, dunia menulis ni.

Seminggu dua yang berlalu memang aku terpaksa lari melemaskan diri dalam lautan yang aku sendiri tak pasti. Pening aku nak layan kerenah diri sendiri yang makin tak menentu. Kejap garang, kejap sweet sangat. kejap giler-giler dan giler. kejap lagi terpusing 360%. Aduhh, aku penat sebenarnya. Komitmen yang makin banyak sangat membataskan aku untuk melayan jiwa sendiri.

Tolong ajari aku bagaimana nak kawal diri nak jadi matang. dah tua dah tapi tiap kali terjatuh menangis. tiap kali terluka menangis. payahnya nak lalui sesuatu yang kita tak pasti apakah akhirnya. Owh pilihan ada di kaki sendiri jalan mana yang nak dilalui...

Yang pasti aku mahu hidup kembali..

tolong saya perbaikinya..

18 comments:

  1. Adus... parahnya hati... nape BC? semoga sekarang lukanya sudah sembuh ye BC...

    ReplyDelete
  2. Alahai... Sedih betul jiwanya ni...
    banyak2kan bersabar okay....

    ReplyDelete
  3. kenapa ni baby comel? sdg patah hati kah? btw, be strong ya! ingat ALLAH sentiasa ada ngn kita. doa byk2 ok.

    ReplyDelete
  4. biasalah tu...setiap insan ada masalah yang tersendiri..dan dalam kematangan masih ada kebudak2an... apa2 pun take care dear... istighfar dan ingat Allah banyak2 ek...

    ReplyDelete
  5. Assalam, biasalah tu... aku pun sama juga... kita kena kuatkan diri sajalah...

    ReplyDelete
  6. masalah & dugaan dlm hidup mematangkan diri, kuatkan semangat & always doakan yg terbaik for u ye dear

    ReplyDelete
  7. mohon join gathering klw tak moh tenggelam2 baby.... == chill out.. you are too depress i guess... need to have time for yourself... sekali-sekala diri tu perlu dioutgoingkan kejap.. hope you won't drown again... that's not good for your soul ==

    ReplyDelete
  8. emmmh tak comei dah lagu ni...haha, rileks fokus kepada suatu perkara yg terpentig dalam hidup BC dulu..wokay !

    ReplyDelete
  9. aduyaii parah benau tu sygs..
    michelle pun mcm BC jugak,masalah jiwa sikit tp michelle x nak layan sgt.biar je.. xnak pening2 kepala.
    lgpun michelle tau michelle pun ada salahnya jugak so michelle xnak fikir sgt.
    BC pun jgn la fikir sangat k,chill rehatkan minda tu ^^

    #panggil BC bole?
    aku tgk komen atas2 tu semua panggil BC so aku pun BC jugak :D

    ReplyDelete
  10. good gurl must be strong ok...tak mau sedey2 lagi dah... klu ada orang tak suka ingat ada ramai lagi org yg suka mengalahkan org tak suka tu... klu rasa down ada lagi yg down terus (bunuh diri) tp aima masih ada shabat2/ family kita kat sini yg sentiasa menanti kewujudan aima kat dunia maya ni

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Ada apa2 yang boleh lana bantu ke aima.. tapi, permulaannya, kena tahu juga punca. ^_^

    ReplyDelete
  12. jgn risau baby...semua org mengalami perjalanan yg serupa....cuma situasi dan keadaan je yg beza....tapi emosi nye tetap sama....

    ReplyDelete
  13. sabar-sabar , lisa juga salah seorang yang menghadapi penyakit sebegini,huhu

    ReplyDelete
  14. kakak se-ayah !
    kakk sllu sedeh , jgnn lha sedehsdeh !sampai bile akk nak tngglam dengan perasaan sndri . klua lhaa dari tmpurung sedeh tuee kakk , orgg yg paling tue ade lhaa orgg yg masih boleh trsenyum dan ketawa tatkala hatynya sengsara :D . Kakak kite kuat !

    ReplyDelete
  15. In iluka teruk ini.....hehehehhehe.
    Nasihat saya ..biarlah masa tu mengubati anda.
    Biasalah mula2 tu dalam seminggu dua memang drop giler..lama2 u will be OK..
    Hati sedih..takkannak ketawakan...hahahaha

    ReplyDelete
  16. perempuan tidah dapat lari dari segala macam perasaan. kkadang2 duduk saja pun ada perasaan yang susah nak diramal. kadang2 jadi sedih tapi xtau kenapa. jadi. diri sendiri yang harus kuat untuk mengantikan perasaan itu dengan perasaan yang lebih baik

    ReplyDelete
  17. hati yg terluka ubatnya hanya dua...masa dan doa.....
    take your time..... dan beserah padanya....

    ReplyDelete
  18. :)

    senyum tu secara tak langsung boleh jadi terapi hati..

    ReplyDelete

Awak memang COMEL!
Terima Kasih