Selamat Kembali Ke Sekolah

Assalamualaikum..

Cuti sekolah akhirnya sampai ke penghujung.. Sesi baru persekolahan akan bermula. Mesti adik-adik kita yang masih bersekolah ni tak sabar nak memulakan sesi baru untuk penggal pertama 2013 ni kan?? =) baguslah.. Haa, jangan pulak ada yang tak mahu ke sekolah pulak. Jenuh nak memujuk tu. Almaklumlah, dah lama sangat bercuti..

I Love this color.. Full ~so nice~ 

Tadi baru je pulang dari menghantar dua orang adik pulang (si Hanna & kakak) ke asrama.. Penat la jugak seharian dalam kereta. Sorang di Uitm Pulau Pinang & Kakak pulak di SMK Taman Tasik Taiping untuk sesi persekolahan tingkatan 4.. Hehehe aku cakap 'Selamat kembali ke penjara' =)  Jangan marah ye kawan-kawan. Yelah, aku ni tak pernah duduk asrama tu sebab la cakap mereka kena duduk penjara..

Sebenarnya aku nak cakap, diri ni terasa rindu nak ke sekolah semula. Dah terlalu lama aku tinggalkan zaman sekolah tu. Hampir 8tahun yang lalu. Orang kata zaman sekolah la zaman yang paling tak boleh dilupa. Zaman tulah yang akan kita kenang sampai bila-bila.. Kawan-kawan, cikgu-cikgu, buka-buka, sukan, exam test peperiksaan besar.. Iye dak?

Selamat kembali ke sekolah.. Rajin-rajin belajar ye adik-adik.. Jadikan hari ni lebih baik dari semalam, tahun 2013 ni lebih hebat dari tahun lepas yang dah berlalu tu.. Study Smart!

~Hidup Luar Biasa

17 comments:

Syaifuddin Alias said...

haha ,.bagus3...selamat kembali ke seklah..jgn mlas nk belajar

Cikgu Ma said...

errr..cikgu ni mcm x brapa semgat nk ngajar...haha

Ann Ishak said...

zaman sekolah yang penuh kenangan, i suka :)

Si Matatajam said...

Study rerajin Hanna N Kakak.. Hepi new Year baby

Noor Ikmal said...

Assalam selamat kembali ke sekolah... esok bermula dah sekolah... utk negeri Sbah... ^_^

[PCL] said...

bila sekolah dah mula ibubapa pon kalut sama...rutin bertambah tp tu semua dah jd tanggungjawab bila dah berkeluarga, baby kamu juga suatu hari nanti...

Dkna Abza said...

esok mesti jem nak p keje bila skolah dah mula :P

sa mic said...

Asrama tu yang paling seksa sekali . Hahah ada yang boleh stay ada yang tidak ..kihkih

ejulz said...

dgr kata cikgu. hehehe

AkuBiomed said...

Kalau boleh tidak mahu kembali ke zaman sekolah. :-)

Sop Nama Saya said...

slmt tempuh jem kembali.. huhuhu

Hatimi Tahirruddin said...

hehe selamat bersekolah kepada mereka semua...zaman sekolah paling best pasal takde tanggungjawab lain kecuali nak pass exam je...sekolah pon sekerat ari...tapi kalau yg duk asrama tu mmg ala2 duk dalam penjara la sikit...hihihi

Hanif Idrus said...

Pehhh...tamatlah honeymoon...hihihih

محمد رازيق said...

teringat zaman2 sekolah dulu. bila buka sekolah memang semngt!. hehe

potia casadelarossa said...

esok abg hantar anak sekolah ok... tp lusa abg tak leh... mohon baby hantar pulak... bukan hantar je ok... mohon temankan sekali takut menangis kang susah pulak cikgu cikgi ... :P

Dikbi Kamaruddin said...

"penjara"??..mmm, penjara tu la yang menjalinkan hubungan kami mcm adik beradik... rindunya..

Kesuma Angsana said...

he he he happy new year juga ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
.Blog Edited By SilenceBlogz | Blog Owner BabyAimaComel | Proudly Powered By Blogger.com