Kawan-kawan, Tolong Bantu kita Boleh?

Assalamualaikum..

Hai semua sahabat-sahabatku..Sebenarnya 2,3 hari ni diri terasa sangat bermurah hati je nak membantu semua orang.. Secara realiti mahu pun di alam maya.. Mungkin berkat aku mengeluarkan zakat tempoh hari. Terasa bebanan tu makin berkurangan walaupun hakikatnya sama je. Sungguh, terasa ada something yang berjaya aku lepaskan dari terbuku kat dada ni. (Sebenarnya asyik tertangguh je nak bayar zakat tu. Dari bulan ke bulan, asyik beralasan tunggu gaji bulan depan bulan depan sampai la hujung 2012 baru la terhegeh-hegeh nak bayar.. Apa-apapun Alhamdulillah, sempurna sudah rukun tu.. Jom berzakat

Okey, panjang lebar pulak intro entri ku hari ni.. Sebenarnya entri ni terlahir atas rasa ihsan nak ajak kawan-kawan semua membantu rakan blogger yang menyertai Contest IPhone 5 Gadjet Pilihan yg dianjurkan oleh blogger hebat Denaihati ni. Errk, jangan salah faham. Baby yang tak comel ni tak join pun cuma entri ni adalah sebagai tanda sokongan padu ku kepada sahabat blogger merangkap my big brother aka BoniKacak..

IPhone 5 Gadget Impian
ni ke IPhone 5?? ish,ish..

Nak mintak kawan-kawan semua tolong undi beliau ni sementara masih ada masa. Katanya tarikh tutup undian ni dianjakkan sehingga 31 Disember 2012. Jadi, tinggal 3,4hari ni sempat la kalau tolong undi hari-hari untuk incik Boni Kacak ni.. Cer korang baca entri rayuan beliau ni <Terlupa Untuk Minta Bantuan> .. Sungguh, adik tak sampai hati la nak hampakan harapan abg Boni ni.. hehehe

Jangan risau korang boleh undi 3 blog pilihan korang yang korang nak setiap hari.. Aku pun sebenarnya baru je belajar undi-undi ni. hehehe, Teringat pulak aku kempen-kempen kat tv (Undi anda penentu masa depan negara & undi adalah rahsia) jadi undi, jangan tak undi.. ehh?? pe yang aku merepek ni ye.. kehkehkeh..

Okey, kat bawah ni aku sertakan cara-cara nak mengundi yang aku kopipasta je dari blog abg Boni Kacak. Kalau tak pun boleh je lawat blog beliau terus okey.


Baiklah, tak nak membebel panjang. Jom terus ke langkah-langkah pengundian.

Step pertama
  • Mulakan dengan bismillah.
Step kedua
Step ketiga
  • Klik --> https://denaihati.com/undi-blog-pilihan-anda
  • Masukkan username dan password yang telah diberikan tadi dan selepas itu akan tersenarai blog-blog yang bertanding. Korang kena undi untuk 3 blog setiap kali undian. Tapi pastikan keutamaan adalah kepada blog www.bonikacak.com. Jika tak, aku akan hantar pembunuh upahan ke rumah korang kalau korang tak undi aku. Hahaha.
Step keempat
  • Lontarkan buah halkum korang ke kiri dan ke kanan sekuat yang mungkin dan jerit 'Jahat Budak Jahat!' sekuat hati.
Step kelima
  • Korang dah boleh tarik nafas lega dan boleh mula bancuh air kopi dan terus tidur

Betul tak cakap aku? mesti korang tak sampai hati kan dengar rayuan beliau ni.. Aku bukan pe, yang aku susah hati tu sebab beliau nak hantar pembunuh upahan ke rumah aku.. tu yang aku tak sanggup tu.. Hahahaha,
Gudluck & all the best to U BoniKacak.. 

~Cuma adik nak cakap 'kalau tak menang pun takpe, jangan susah-susah hati.. esok-esok adik belanja abang makan eskem ipong 5jenis ye =) peace! 

29 comments:

Iffah Afeefah said...

moga boni berjaya ye aima

*suh die blanja makan kalo menang keh3

Dikbi Kamaruddin said...

dah undi tp step 4 & 5 tak buat...agak2 dia hantar pembunuh upahan jugak tak?? hihi

Noor Ikmal said...

Assalam jgn lupa undi utk aku juga erk... cari saja http://ikhwanmencarinurillahi.blogspot.com ...

aQu Mad said...

dasat rayuan boni.. haha

boni kacak said...

terima kasih ye awak..hehehe.. tak tau macam mana nak balas ni... terima kasih banyak2...

Hnahdy said...

ok :)

Yur big bro ada di atas hana.:)

Ayie Abas said...

baik nyer baby...lepas bayar zakat tolong pulak sesama insan....banyak ganjaran pahala tu...insya Allah..:)

Hatimi Tahirruddin said...

wah semoga berjaya bro boni...

shidaR said...

wahhh boni..gudluck.. moga dapt gadget impian heheee :D

hainom OKje said...

Kalau banyak sangat step ni BC...OKje malas nak fikir... apa pun gud luck ye Boni

paripariputih said...

Amin semoga apa2 jugak usaha untuk ke arah kebaikan dan kebajikan ini mendapat sokongan padu dari blogger2 dan juga orang yg prihatin diluar sana. amin

suzie rahman said...

gud luck 4 boni

Phat said...

good luck boni kacak

Dkna Abza said...

Good luck for boni kacak

Syaifuddin Alias said...

good luck boni..hihi..
eh jap aima adik boni for real ? keh3

SM said...

Okay done beb! hehe semoga menang lah ye ,kihkih

miz ruha said...

gud luck for boni... :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe ni rupanya calon yang bakal dicoleh boni! haha.. goodluck

nea lopah said...

Salam Perkenalan....
Good Luck, setiap usaha yang baik pasti mendapat balasan yang baik juga.
sudi2 bertandang ke blog saya.
http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/

sHaRiNa eLyaNa said...

tlg jgn x tolong heheh

the malay male said...

Support menyupport amalan mulia

LaLa mhdnor said...

wahh boni di promote sana sini :P
gud luck btw :)

[PCL] said...

sy undi boni. ..sbb dia frenkly blogger n sbb BC yg baik hati nih..all de best.

Nong Andy said...

moga berjayalah hendaknya :)

Aida Omar said...

yeah!! support menyapot.. hehe. untuk boni semoga berjaya, ada rezeki tak kemana.. :) baby aima yang comel anda sungguh baik hati moga Allah murahkan rezeki anda :)

Hanif Idrus said...

dah undi dah!!
Sebab dia kata aku ngan dia sama hensem...hahahaha

myfreeminded said...

Gud luck zje lh. X reti nk bt undi2 ni

potia casadelarossa said...

inilah kerektor baby yg saya kenal... baik... tp sejak akhir2 ni kawan kita ni terasa sedikit down tak tahulah kenapa...

Remy hazza said...

remy mungkin tak sempat nak buat entry utk bro boni...tapi sekarang juga remy nak pi undi......

pasal zakat tu....
remy gunakan system potongan bulanan...... senang sikit...terus tolah gaji.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
.Blog Edited By SilenceBlogz | Blog Owner BabyAimaComel | Proudly Powered By Blogger.com